Slatina: Adrian Voicu intrepretează toate melodiile lui Dolănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian vrea să organizeze spectacole de muzică populară
Adrian vrea să organizeze spectacole de muzică populară

I-a plăcut să câte de când era copil, iar artistul său preferat Ion Dolenăscu. A iubit atât de mult melodiile maestrului încât le-a învăţat pe toate, iar anul acesta vrea să susţină primele spectacole.

Adian este masor la spitalul din Slatina şi este încântat de meseria pe care o are. Îi ajută pe copiii care vin să facă gimnastică de recuparare sau fizioterapie şi pune suflet în aceea ce face. Timpul liber şi-l dedică însă muzicii. De când era mic a început să câte prin casă şi imita toate melodiile pe care le auzea la radio sau la televizor. Când a crescut, a observat că cel mai mult îi place muzica populară. „La început mi-a plăcut Maria Lătăreţu şi am încercat să intepretez melodiile sale. Apoi, pe la vârsta de opt ani, am descoperit că Ion Dolănescu este modelul meu în muzică. Prima dată a învăţat melodia «Mă bate vântul mă bate» apoi pe toate celelalte. În cel mult trei zile învăţ să cât perfect o melodie a lui Dolănescu“, măsturiseşte Adrian.
Cântă ori de câte ori are ocazia, pentru oricine îl roagă. Prietenii şi colegii de serviciu sunt uimiţi de asemănarea dintre vocea sa şi cea a artistului Dolănescu. „Toţi colegii şi preitenii îmi zic să le cânt, iar eu interpretez cu plăcere orice melodie a maestrului. Liftiera de la spital nu mă duce la servicu până nu îi cânt. Şi colegilor le cânt atunci când avem timp, aş cânta toată ziua“, spune cu mândrie tânărul.

A fost acasă la Ion Dolănescu

Acum cinci ani a avut norocul să afle numărul de telefon al lui Dolănescu, şi-a luat inima în dinţi şi a mers la el acasă, să îi cunoască personal. „Mă uitam pe TVR2, la emisiunea lui Măruţă şi acolo am găsit afişat numărul de telefon de acasă al lui Dolănescu. Am sunat şi a răspuns Ileana Constantinescu. I-am spus că sunt oltean, ca şi dânsa, că sunt un fan al maestrului şi aşa am reuşit să ajung la dânsul acasă. Acum cinci ani, de ziua sa de naştere, pe  25 ianuarie“, îşi aminteşte Adrian. Talentul tânărului oltean l-a uimit pe maestru, care l-a chemat la toate spectacolele şi petrecerile sale. Acum păstrează legătura cu Ionuţ, care i-a promis că o să îi fie naş de cununie.
Adrian şi-a dorit dintotdeauna să fie artist, însă părinţii l-au sfătuit să aleagă o altă carieră. „Ai mei nu au fost de acord să mă dedic muzicii. Au vrut să am un serviciu stabil, de aceea am mers la şcoala postliceală şi am devenit masor. O mătuşă m-a rugat să îi fac masaj şi mi-a spus că am talent. Aşa m-au convins să urmez această carieră. Acum îmi place foarte mult meseria pe care o am, pentru că sunt mereu alături de copii şi sunt bucuros să ştiu că pot face ceva pentru ei, dar nici la muzică nu vreau să renunţ. Am visat dintotdeauan să devin artist“, spune tânărul oltean
Ca să îşi vadă visul îndeplinit, după serviciu face lecţii de muzică. „Fac vocalize cu profesorul Ion Contantin, de la Şcoala de Muzică. Dânsul mă acopaniază la pian şi vreau să mă pregătesc pentru spectacolele pe care le voi susţine anul acesta“, mărturiseşte Adrian Voicu.

Întrebări şi răspunsuri

•• Te-ai gândit vreodată să renunţi la muzică?
A.V. În niciun caz. Muzica este pentru mine mai mult decât o pasiune. Vreau să urc pe scenă, să fiu aplaudat. Anul acesta vreau să organizez şi primele spectacole, dar înainte trebuie să mă pregătesc mult. Îmi doresc să «rup publicul», să fiu apreciat, de aceea nu mă grăbesc să urc pe scenă până când nu o să mă consider pregătit.

•• Cum era Ion Dolănescu?
A.V. Un om extraordinar, foarte cumsecade, cu un suflet mare. Chiar dacă era foarte cunoscut, băga pe toată lumea în seamă, îi primea pe toţi în casă şi îi ajuta cât de mult putea. Vorbea calm, ştia să asculte şi îi plăcea să fie înconjurat de prieteni. Fiul său, Ionuţ, este la fel, o persoană deosebită.

Ce-i place
•• Să fiu înconjurat în permanenţă de prieteni, de lume multă, să ies în oraş. Îmi place foarte mult meseria pe care o fac, mi-a intrat la suflet, îmi place să văd oameni bucuroşi în jurul meu.

Ce nu-i place
•• Nu pot suporta oamenii parşivi, lipsiţi de scrupule, cei care nu au caracter. Nu îmi plac oamenii răi şi invidioşi şi încerc să nu stau în preajma lor. Nu prea îâmi place să dau cu sapa, nu îmi place munca fizică.

Profil
NĂSCUT
•• 10 iulie 1982, Slatina
STUDII
•• Şcoala Postliceală de Balneofizioterapie, Bucureşti
FAMILIE

•• necasătorit

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite