Slatina: Adina Diaconu, la 10 ani campioană naţională la tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A pus pentru prima oară mâna pe o paletă de tenis când avea doar cinci ani. Acum se mândreşte cu 22 de medalii şi cupe obţinute la concursurile de gen.

Adina Diaconu provine dintr-o familie în care sportul este la loc de cinste. Mama sa, care este profesoară de sport la un liceu slătinean, i-a insuflat pasiunea şi îndemânarea necesare. A ales tenisul de masă pentru că i-a plăcut după ce a văzut la televizor câteva concursuri.  „Prima dată am mers la tenis de masă când aveam cinci ani. Am început antrenamentele cu doamna Felicia Coneschi, iar acum sunt la domnul antrenor Petre Arnăutu. M-am decis să practic acest sport pentru că am văzut şi la televizor şi mi-a plăcut, mami e profesoară de sport şi era normal să practic şi eu. Când am participat la selecţie, mi-a plăcut şi am decis pe loc că asta vreau să fac“, îşi aminteşte Adina Diaconu.
A prins repede tainele tenisului de masă, astfel că la un an de la primul său antrenament au început şi competiţiile. „Era un concurs pe echipe şi individual, de unde m-am întors cu prima mea medalie, chiar dacă am fost rezervă“, explică Adina.

Are un program încărcat

Au trecut cinci ani de când a început să practice tenisul de masă, perioadă în care a participat la numeroase competiţii de la care nu s-a întors niciodată cu mâna goală. După multe ore de muncă şi datorită talentului cu care a fost înzestrată, sportiva slătineană a reuşit să obţină multe medalii şi cupe care stau acum la loc de cinste.
„Au fost multe concursuri chiar şi în afara ţării, în Austria, Franţa şi Belgia. Am obţinut peste 20 de medalii, dintre care aproape jumătate sunt de aur“, povesteşte sportiva. Are numai zece ani, vârstă la care pentru alte fetiţe jocul că păpuşile reprezintă o prioritate. Timpul nu-i permite însă Adinei să stea să se relaxeze prea mult. „Mă duc la 8.00 la şcoală unde stau până la 12.00. Mă întorc acasă, îmi pregătesc lecţiile, iar la ora 19.00 merg la antrenament de unde mă întorc pe la ora 21.00. Sunt aglomerate zilele mele, nu prea am timp să fac şi altceva, dar îmi place viaţa mea. Mai sunt şi momente în care aş vrea să fac şi altceva, dar îmi revin repede“, povesteşte Adina cum decurge o zi din viaţa ei. Acum tânăra se pregăteşte pentru a pleca în Italia, în cantonament.
Deşi se află la o vârstă fragedă, plecările de acasă, departe de familie, nu o sperie. Sportiva mărturiseşte că la început a fost mai greu să stea departe de cei dragi, dar acum s-a obişnuit. Ca orice sportiv aflat la început de drum, Adina are şi câţiva idoli. Otilia Bădescu şi Timo Boll sunt numai câţiva dintre sportivii care constituie un model pentru sportiva slătineană.

Ce-i place

„Să desenez. În timpul liber, puţinul pe care îl am, îmi place să mă joc cu copiii, să ascult muzică şi să mă joc pe calculator. Îmi place să fac manichiură. Apreciez copiii cuminţi, ascultători şi prietenoşi“.

Ce nu-i place

„Să cânt. Mi-e frică de apă, nu-mi place să înot. Nu-mi plac copiii răi, care se bat şi înjură. Nu-mi place să-mi pierd timpul degeaba, încerc să-mi găsesc de fiecare dată ceva de făcut, urăsc plictiseala“.

Întrebări şi răspunsuri

Ce trebuie să ştie un copil înainte de a se înscrie la tenis de masă?
A.D.: În primul rând trebuie să fie o fire sportivă, să aibă îndemânare şi viteză de reacţie. De asemenea, este foarte important să-i placă ceea ce face şi să pună suflet. Trebuie să vină de la vârstă mică la tenis de masă şi trebuie să se gândească la faptul că timpul liber va fi aproape inexistent.

Ce planuri de viitor ai?
A.D.: Deocamdată nu m-am gândit la liceu sau la ce facultate vreau să urmez. Vreau să fiu o sportivă şi o elevă bună. Nu vreau să renunţ la tenis în viitor, pentru că îmi place foarte mult ceea ce fac.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite