Slatina: Acoperişurile de pe blocuri care sunt construite ilegal vor fi demolate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtunile şi vijeliile din ultimele săptămâni au început să ia acoperişurile construite fără autorizaţii de pe blocuri. Proprietarii sunt somaţi să le demoleze.

După ce două acoperişuri construite fără autorizaţie au căzut în urma furtunilor din ultimele săptămâni, autorităţile locale promit demolarea mansardelor ilegale. Conform unei situaţii a Primăriei Slatina, pe blocurile din oraş sunt construite 1200 de acoperişuri şi şarpante, iar dintre acestea 287 nu sunt autorizate, iar 312 nu respectă autorizaţiile şi normele în construcţii. « Am demarat cotroalele la aceste acoperişuri care au început să zboare de pe blocuri şi să pună în pericol viaţa oamenilor. Dacă până acum am încercat să îi convingem să le dea singuri jos, acum le vom demola noi, dacă nu se supun somaţiilor », a explicat Ana Anghel, viceprimarul Slatinei.

Blocurile cu acoperişuri " problemă", au pierdut reabilitarea

Din cauza acestor acoperişuri construite fără autorizaţie, blocurile sunt descalificate dacă locatarii sau asociaţiile depun dosare pentru reabilitarea termică. « Au fost foarte multe blocuri pe care le-am respins atunci când am analizat dosarele pentru reabilitare, tocmai pentru că aveau aceste mansarde ilegale. Chiar dacă oamenii au stat de vorbă cu cei care le-au construit şi au încercat să îi convingă să le dea jos, aceştia au refuzat », a spus Ana Anghel.
În urmă cu o săptămână, o femeie a fost lovită de un cap de un acoperiş căzut de pe blocul 22 de pe strada Văilor. Acesta practic a zburat în timpul unei furtuni şi căzut în mijlocul intersecţiei. Proprietarul nu avea autorizaţie pe acea construcţie, iar femeia a avut nevoie de câteva zile de spitalizare. Şi locuitorii de pe strada Tipografului s-au trezit cu un acoperiş în mijlocul drumului, în urmă cu o lună de zile. « Eu stau pe strada Primăverii şi aici sunt foarte multe mansarde din lemn sau din tablă, ruginite, care de câte ori bate vântul scot nişte sunte îngrozitoare. Pot oricând să cadă şi să se întâmple o nenorocire. Cineva trebuie să ia măsuri », a spus Cosmin Mitruţ, de 43 de ani, inginer.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite