Slatina: Accident grav pe DN 65: Un jandarm din Balş şi alte trei persoane au fost rănite după ce două maşini s-au lovit violent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au făcut cercetări la faţa locului (foto arhiva)
Poliţiştii au făcut cercetări la faţa locului (foto arhiva)

În urma impactului, unul dintre autoturisme s-a răsturnat. Şoferul care a provocat accidentul era băut, după cum spun poliţiştii.

Patru oameni au ajuns la spital azi-noapte, în urma unui grav accident de circulaţie care a avut loc pe DN 65, pe raza oraşului Piatra Olt. Valentin Ramiro Vasile, de 33 de ani, din Slatina, în timp ce conducea un autoturism marca Volkswagen Pasat a intrat într-un Opel Astra condus regulamentar în aceeaşi direcţie de mers, Cristinel Voicu, de 22 ani, din oraşul Balş, jandarm în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt. În urma impactului, maşina condusă de Ramiro s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Cei doi şoferi şi două femei, Florentina Istrate, de 22 de ani, din Slatina şi Stela Voicu, de 42 de ani, din Balş, pasagere în cele două autoturisme au fost rănite. Toţi patru au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a primi îngrijirile necesare. Potrivit medicilor, cel mai grav rănit este jandarmul, care se află în comă profundă. El a fost trimit de urgenţă la Spitalul Militar din Bucureşti, iar medicii se luptă să îi salveze viaţa. „Jandarmul se afla în timpul liber. Ne pare foarte rău de ce s-a întâmplat, suntem alături de familia lui şi sperăm să se facă bine”, a declarat Emanuel Botan, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

Autoturismul condus de Ramiro s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului

Autoturismul condus de Ramiro s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului

Nu a păstrat distanţa

În urma accidentului, mai multe salvări, echipajul SMURD, Descarcerarea şi poliţiştii au ajuns la faţa locului. „S-a intervenit în sprijinul echipajului de prim ajutor pentru a deconecta bornele acumulatorilor celor două autoturisme şi pentru a asigura iluminatul zonei în care s-a acţionat”, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.
Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că vinovat de producerea accidentului este Valentin Ramiro Vasile, care era şi băut. „Conducătorul autoturismului marca Volkswagen Pasat  nu  a păstrat  o distanţă corespunzătoare în mers faţă de autoturismul din faţa sa, intrând în coliziune cu acesta. Şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. 

Ramiro este cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite