Slatina: Absolvenţii cu zece de la BAC vor să devină poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterul Adevărul de Seară a vorbit cu elevii care au promovat examenul de maturitate cu nota zece despre performanţa lor şi despre planurile de viitor.

Pentru mulţi dintre liceenii olteni bacalaureatul de anul acesta a fost o adevărată piatră de încercare. Nu şi pentru şase elevi, care trăiesc un vis, după ce au promovat examenul cu nota 10. Cristina Burciu şi Claudiu Roşca sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional Ion Minulescu din Slatina. Au studiat 4 ani în aceeaşi clasă iar acum se află printre puţinii candidaţi care au reuşit să promoveze BAC-ul cu 10. „După ce am văzut subiectele ştiam că nu aveam ce să greşesc. Media 10 la BAC este rezultatul a 4 ani de distrcţie în liceu. Se poate face performanţă în liceu şi studiind în regim normal, obişnuit şi având şi timp pentru distracţie, şi eu am preferat această variantă. La mine a fost o surpriză, nimeni nu se aştepta să iau nota maximă“, a spus Claudiu Roşca, absolvent al Colegiului Naţional Ion Minulescu din Slatina care vrea să înveţe mai multe despre managementul afacerilor deşi se visa poliţist.

„Am început să plâng când am aflat“

Cristina nici nu a apucat să sărbătorească prea bine reuşita de la BAC pentru că munceşte din greu pentru a fi admisă la Academia de Poliţie. „Media 10 a fost rezultatul întregului parcurs de 4 ani. Subiectele au fost accesibile. Mama mea s-a dus la şcoală când s-au afişat rezultatele şi când mi-a dat vestea am început să plâng. Mândria cea mai mare este a părinţilor, ei ne-au oferit sprijinul iar ambiţia a fost a noastră“, spune Cristina.
Claudia Ene este absolventă a Liceului Teoretic Balş. Adolescenta ştia că o să obţină o notă mare, dar nu se aştepta la 10. „Mă aşteptam să iau note mari. După ce am ieşit din examen, ştiam că am făcut totul dar nu ştiam totuşi cum se vor interpreta răspunsurile mele. Acum mă pregătesc pentru academia de poliţie“ a spus Claudia Ene. Patru elevi din Olt au promovat BAC-ul cu 10, iar după rezolvarea contestaţiilor alţi doi candidaţi li s-au alăturat.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite