Slatina: A treia tranşă de vaccin, epuizată în câteva ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii care au venit astăzi la centrul spitalau găsit uşa închisă.
Oamenii care au venit astăzi la centrul spitalau găsit uşa închisă.

Centrul de vaccinare de la parterul Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă s-a închis după trei zile de funcţionare. Alte cinci cazuri au fost confirmate astăzi în Olt.

Cele 10.000 de doze primite ieri de Direcţia de Sănătate Publică Olt, repartizate medicilor de familie şi celor două centre de vaccinare din Olt nu au fost suficiente. La această oră, slătinenii care vor să se imunizeze nu mai au unde. „Nu pot să cred că nu mai este vaccin. Am fost la medicul de familie care mi-a spus că nu mai are şi m-a îndrumat să vin aici, dar din câte observ cei de aici au închis uşa. Vreau să mă vaccinez pentru că îmi este frică şi o să vin zi de zi până când o să reuşesc să intru“, a spus Alexandra Iacob, 69 de ani, pensionară.

„Frica de moarte determină oamenii să se vaccineze“

DSP Olt a solicitat luni, după prima zi de vaccinare, când stocul a fost epuizat, 100 000 de doze de vaccin de la Ministerul Sănătăţii. A primit avizul pentru 35.000, dintre care 10.000 au ajuns chiar ieri. Conform programului, celelalte doze ar trebui să ajungă în Olt săptămâna viitoare.

Stocul de vaccine este aproape epuizat şi la medicii de familie. „Noi am primit de trei ori câte 50 de doze, dintre care mai am aproximativ 30. Frica de moarte îi determină pe oameni să vină în număr mare la vaccinare şi mai ales cazurile de deces care s-au înregistrat în Olt“, a explicat medicul Valerică Păunescu.

Reprezentanţii DSP Olt spun că vor primi încă o tranşă de vaccin peste câteva zile. „Astăzi s-au epuizat cele 10.000 de doze primite marţi seara, iar acum avem promisiuni că ni se vor da alte doze în cursul săptămânii viitoare. Nu ştim însă despre ce cantitate este vorba“, a spus asistent Gabriela Gogiu, din cadrul DSP Olt.


Alte cinci cazuri de gripă porcină au fost confirmate astăzi de DSP Olt, bolnavii fiind persoane adulte. Starea lor de sănătate este bună şi nu prezintă complicaţii ale bolii. De la începutul pandemiei şi până în prezent au fost înregistrate 65 de cazuri de îmbolnăvire şi cinci decese.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite