Slatina: A plecat la plimbare cu mopedul şi a ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din municipiul Bucureşti a fost rănit aseară, în urma unui accident de moped, provocat chiar de el.

Evenimentul s-a produs pe raza comunei Tătuleşti. Potrivit poliţiştilor, Gheorghe V., de 59 de ani, în timp ce conducea un moped, neînregistrat, fără a poseda permis de conducere, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum pietruit, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat.

Bărbatul s-a ales cu răni şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. „Conducătorul mopedului nu purta cască de protecţie şi i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a spus comisarul-şef Claudia Radu. Poliţiştii îl cercetează acum pe bărbat pentru conducerea unui moped neînregistrat şi pentru conducere fără permis.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente rutiere, poliţia recomandă deţinătorilor de motociclete şi mopede să ţină cont de următoarele:
-să poarte în permanenţă casca de protecţie;
-să nu circule pe alte benzi decât cea de lângă bordură, cu excepţia cazurilor în care urmează să efectueze virajul la stânga;
-să nu circule pe trotuare, cu excepţia pistelor special amenajate;
-să nu circule în paralel;
-să nu circule sub influenţa băuturilor alcoolice;
-să nu circule cu defecţiuni tehnice la sistemul de frânare sau fără avertizor sonor funcţional;
-să nu circule fără echipament fluorescent – reflectorizant de la lăsarea serii până în zori sau când vizibilitatea este redusă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite