Slatina: A început sacrificarea mieilor în pieţele din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În pieţele din Drăgăneşti şi Osica tăierea mieilor a început deja (foto arhivă)
În pieţele din Drăgăneşti şi Osica tăierea mieilor a început deja (foto arhivă)

Oltenii care vor să cumpere miei de Paşte din locurile autiorizate au la dispoziţie şase târguri deschise pe raza judeţului, la Slatina, Caracal, Balş, Drăgăneşti-Olt, Osica şi Vâlcele.

La Piaţa Agroalimentară din Drăgăneşti-Olt şi la Târgul săptămânal din Osica primele animalele s-au sacrificat încă de sâmbăta trecută, iar de mâine se deschid şi târgurile de miei din Slatina şi Vâlcele. De vineri începe tăierea mieilor în pieţele din Balş şi Caracal.
Sacrificarea animalelor se face sunb supravegerea medicilor veterinari. „În fiecare centru este o echipă de doi medici care supraveghează activitatea, verifică documentele de sănătate ale animalelor şi modul în care sunt sacrificate. Zilele acestea se fac controale şi în magazinele alimentare de pe raza judeţului“, a spus Radu Constantin, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Miei la preţ de criză

Chiar dacă au chletuit mult mai mult decât anul trecut pentru a scoate animalele din iarnă, crescătorii de oi din Olt spun că preţurile vor fi puţin mai mici decât anul trecut. Astfel, kilogramul de carne de miel, în viu, va fi de 10-12 lei, în timp ce carcasele de miel se vor vinde cu 16-17 lei kilogramul. Anul trecut, kilogramul de miel, în viu costa 9-10 lei, iar carcasa era 13-14 lei kilogramul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite