Slatina: A început construcţia primului bazin didactic de înot din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia primului bazin didactic de înot a început astăzi cu primele măsurători ale terenului, iar contructorul a promis că într-un an de zile slătinenii vor putea să îşi trimită copiii la cursuri de înot.

Copiii au şansa să devină înotători profesionişti pentru că vor învăţa să înoate în noul bazin didactic care a început să se construiască în curtea autogării LocTrans. Acesta este primul bazin de înot didactic din judeţ, iar elevii vor putea lua gratis cursuri de înot, iar această specializare va face parte din orele de sport.  Investiţia de 4,6 milioane de lei este făcută din fondurile Ministerului Dezvoltării. Lucrările vor fi executate de firma Euro Construct Internaţional  Erbaşu SA. „Bazinul va avea o suprafaţă de 30 pe 50 de metri şi va fi construit pe terenul de la LocTrans. Terenul a fost dat de Primăria Slatina şi tot noi vom suporta şi racordarea la utilităţi şi ne vom ocupa şi de întreţinerea lui. Sperăm ca într-un an să se finalizeze această lucrare pentru că noi am predat amplasamentul“, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina

Cursuri de înot contra cost la Baza Pitic Sport a lui Răzvan Raţ


Copiii slătineni puteau merge până acum la cursuri de înot la Baza Pitic Sport a Hotelului Zytto al lui Răzvan Raţ. Un curs costă 250 de lei şi are 12 şedinţe a câte două ore fiecare. « Am fost la înot vara aceasta, dar vărul meu nu a mai prins loc pentru că este cu programare. Dacă am avea un bazin profesionist, mai mulţi copii ar putea să parctice acest sport », a spus Mihai Rântaşu, de 14 ani, din Slatina. Bazinul didactic este o şansă şi pentru profesorii de sport care au ca specializare înotul să pună în practică tot ce au învăţat în facultate. „Dintotdeauna mi-am dorit să predau înotul în şcoli, dar nu cred că este posibil aşa ceva. Mulţi copiii vin să facă acest sport pentru că sunt trimişi de medici ca să îşi îndrepte coloana“, a explicat Victor Gornoavă, profesor de sport şi antrenor de înot. Autorităţile locale vor să construiască în curtea autogării şi o sală polivalentă, construcţia ei urmând să înceapă la anul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite