Slătinenii au învăţat ce înseamnă voluntariatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii de la Fundaţia William Tyrrell din Slatina sărbătoresc începând de astăzi şi până pe 25 aprilie Săptămâna Naţională a Voluntariatului printr-o serie de acţiuni. Ediţia a V-a se desfăşoară sub egida „Fii un star, fii voluntar!“.

Ce înseamnă să fi voluntar? Ce muncă de voluntariat ţi se potriveşte? Cum poţi deveni voluntar? Sunt doar câteva dintre întrebările la care au primit răspuns slătinenii care au trecut astăzi pe la Casa Tineretului din Slatina. Voluntarii de la Fundaţia William Tyrrell au împânzit astăzi platoul din zona Casa Tineretului dar şi Bulevardul A.I. Cuza tocmai pentru a le oferi slătinenilor răspunsurile la aceste întrebări dar şi la multe altele. „Vrem să le aducem la cunoştinţă slătinenilor că au posibilitatea de a redirecţiona 2% în vederea obţinerii de resurse financiare pentru programele educaţionale destinate copiilor rromi din Slatina şi pentru programele de voluntariat din Centrele de Recuperare şi Reabilitare Caracal şi Cezieni“, a spus Constantina Pătraşcu, director executiv Fundaţia William Tyrrell. Acţiunea marchează şi începutul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.

„O să se simtă bine făcând voluntariat“

Voluntarii cu experienţă au profitat de ocazie şi au încercat să-i convingă pe tinerii de vârsta lor să facă muncă voluntară. „Mă bucur foarte mult că am ocazia să dau o mână de ajutor şi le recomand tinerilor să se implice şi ei în astfel de activităţi, o să se simtă foarte bine făcând asta “, a precizat Diana Pârvu, 17 ani, voluntar.
Seria acţiunilor din Săptămâna Voluntariatului se va încheia duminică, 25 aprilie cu întâlnirea tinerilor slătineni cu dr. Cristian Andrei. „Renumitul medic specialist neuropsihiatru vine la Slatina pentru a se întâlni cu tinerii slătineni şi pentru a le vorbi despre misterele, frumuseţea şi capcanele identităţii personale. O ocazie inedită pentru a afla răspunsuri la întrebări nerostite“, precizat Constantina Pătraşcu.


INFO BOX
Acţiuni în Săptămâna Voluntariatului la Slatina

Tot în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, fundaţia slătineană organizează seminare de informare, ateliere de lucru dar şi activităţi în aer liber de Ziua Pământului. În cadrul unei astfel de acţiuni, slătinenii vor avea ocazia să afle miercuri ce oportunităţi le oferă Europa prin programul „Tineret în acţiune“.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite