Slatina: AJOFM Olt a deschis seria externalizării serviciilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Catalactica (stânga) au prezentat proiectul destinat şomerilor olteni
Reprezentanţii Catalactica (stânga) au prezentat proiectul destinat şomerilor olteni

După restructurarea unei treimi din angajaţi, agenţia de ocupare caută soluţii de asistare personalizată a şomerilor. Ieri s-a lansat la Slatina proiectul CAPS, prin care vor beneficia de consiliere şi orientare 300 de şomeri, iar de instruire în antreprenoriat 50 de şomeri.

Asociaţia pentru dezvoltare şi promovare socio-economică „Catalactica” a lansat ieri în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt proiectul CAPS cofinanţat din Fondul Social European, proiect ce presupune înfiinţarea la Slatina a unui Centru de asistenţă proactivă pentru şomeri. Implementarea proiectului a fost demarată la 1 noiembrie, urmând ca până pe 30 aprilie 2012, şomeri tineri, de peste 45 de ani şi cei de lungă durată să beneficieze de servicii suplimentare faţă de cele oferite de AJOFM. Potrivit managerului de proiect Cristina Crinteanu, se aşteaptă ca 300 de şomeri să beneficieze de consiliere, 50 să fie iniţiaţi în antreprenoriat, 25 să demareze o activitate independentă, iar 100 să fie instruiţi în mobilitate europeană, asociaţia urmând să organizeze întâlniri şomeri- angajatori, dar şi şomeri- şomeri cu poveşti de succes.
Proiectul are o valoare totală de 2,10 milioane lei, dintre care 1,87 milioane lei finanţare UE, 185.175 lei de la bugetul naţional şi 43.000 contribuţia beneficiarului.

Primul pas spre externalizare
Proiectul de ieri constituie primul pas spre externalizarea serviciilor agenţiei de ocupare, după restructurare nemaiputându-se vorbi de un standard ridicat al servicilor oferite. Lucru recunoscut chiar de către directorul Cristinel Cârloganu: „Realitatea ne dovedeşte că nu există un serviciu public care să ofere un standard ridicat pentru toate serviciile prevăzute de lege. Avem tendinţa ca şomerii să fie asistaţi personalizat, de aceea mergem pe parteneriate adoptate pe grupuri ţintă şi să încercăm să externalizăm activităţile. Din 2011 vom contracta serviciile pe domenii bine definite, nu vom mai miza doar pe un furnizor de formare profesională”.

INFO BOX
Un consilier pentru sute de şomeri
În urma restructurării a 24 de posturi, AJOFM Olt a mai rămas cu 40 de angajaţi. „Cum de consiliere se ocupă doar câte o persoană pe agenţie locală sau punct de lucru, unui şomer i se acordă în medie 1,5 minute, motiv pentru adoptarrea de parteneriate”, spune Cârloganu. În medie, într-o lună de zile, agenţia oferă numai servicii de mediere pentru 2400 de persoane şi de informare şi consiliere profesională pentru 500.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite