Slatina: UPDATE/ Doi bărbaţi din Slatina şi unul din Scorniceşti au fost reţinuţi în cazul contrabandei cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 20 de ore de audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, 29 de persoane din cele 71 care au fost ridicate ieri de poliţişti şi mascaţi, au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

UPDATE ora 16.00 Cele 29 de persoane reţinute în acest caz vor fi prezentate astăzi Tribunalul Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. "Învinuiţii sunt cercetaţi pentru asociere la savârşirea infracţiunilor de contrabandă cu ţigări si evaziune fiscală, infracţiuni ce se pedepsec cu închisoarea de până la 11 ani", a mai spus prim-procurorul adjunct Iolanda Drăguţ.

UPDATE ora 11.30 Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, trei dintre aceştia sunt din judeţul Olt. Ei sunt suspectaţi de contrabandă cu ţigări şi riscă ani buni de închisoare. "Este vorba despre voi bărbaţi din municipiul Slatina şi unul din oraşul Scorniceşti. Urmează să se pună în mişcare acţiunea penală şi să se formuleze propunerea de arestare preventivă", a declarat prim-procurorul adjunct Iolanda Drăguţ, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

UPDATE ora 15.22 Au fost audiate 46 de persoane
În urma percheziţiilor de astăzi, au fost confiscaţi 37 000 de euro şi 420 000 de lei. Până la această oră au fost audiate 46 de persoane, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

UPDATE ora 13.20
Şase milioane de țigarete au fost confiscate
Aproximativ 6 milioane de țigarete au fost confiscate  de la domiciliile suspecților  și, împreună cu acestea, bani, aur și alte obiecte.  Până acum, în jur de 35 de persoane au fost audiate  la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, dubele poliției urmând să mai aducă, în cursul zilei, pentru audieri,  și restul persoanelor cercetate în acest caz.

UPDATE ora 12.15:  71 de învinuiţi în două dosare pentru contrabandă cu ţigări
“Vă informăm că, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş se află în desfăşurare ancheta penală în două dosare […] în care sunt cercetaţi în total 71 de învinuiţi din judeţul Argeş şi din alte judeţe, activitatea infracţională constând în contraband cu ţigări şi comercializarea ileagală a acestora, în perioada august 2010-februarie 2011. În condiţiile în care audierile se află în desfăşurare şi implică activităţi laborioase, fiind vorba de dosare de lot, vom reveni cu amănunte pe parcurs, vizând luarea unor eventuale măsuri preventive”, se precizează într-un comunicat de presă emis în jurul prânzului de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

image

Peste 750 de poliţişti din cadrul diverselor structuri ale IGPR şi jandarmi au efectuat în această dimineaţă zeci de percheziţii domiciliare în zece judeţe şi în Capitală. Au fost vizate persoane care sunt suspectate de contrabandă cu ţigări şi alte produse accizabile. Oamenii legii au ridicat probe, au confiscat sute de baxuri de ţigări şi au chemat la audieri suspecţii. Întreaga operaţiune a fost coordonată de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

“Este vorba de 75 de percheziţii pe raza Municipiilor Bucureşti, Piteşti, Olt şi din alte locaţii.  Ancheta este condusă de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Acţiunea se desfăşoară cu forţe de la Inspectoratul de Poliţie Argeş, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş şi Direcţia de Investigaţii Criminale, Biroul de Combatere a Crimei Organizate. Sunt vizate persoanele care făceau contrabandă cu ţigări”, a declarat comisarul Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş.

Contrabandiştii, în strânsă legătură cu vameşii

Ancheta are ca scop combaterea contrabandei cu ţigări şi alte produse accizate. Oamenii legii investigau acest caz de mai bine de un an de zile, timp în care au supravegheat mişcările suspecţilor de contrabandă.
Surse din cadrul anchetei au declarat că descinderile de la punctele de trecere a frontierei Stamora Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş-Severin), în care sunt vizaţi vameşi, poliţişti de frontieră şi presupuşi traficanţi au fost organizate de DGA şi DNA. Se pare că angajaţii de aici aveau legături directe cu suspecţii din celelalte zece judeţe percheziţionate, aceştia reuşind să introducă în ţară, prin cele două vămi, ţigări netimbrate din Serbia, pe care le distribuiau apoi în întreaga ţară.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite