Slatina: 67 milioane euro realocaţi proiectelor Regiunii SV Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a fost luată cu asalt de proiecte cu finanţare europeană, prin care s-au accesat mai multe fonduri decât cele alocate regiunii. În acest moment, toate domeniile de intervenţie sunt suspendate.

Prezentă la Slatina la semnarea a încă trei proiecte cu finanţare europeană din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului, directorul ADR SV Oltenia Marilena Bogheanu a ţinut să precizeze că autorităţile regiunii noastre şi-au făcut treaba, agenţia fiind luată cu asalt de numeroase proiecte, suma solicitată depăşind-o cu mult pe cea alocată: „În acest moment, toate domeniile de intervenţie sunt suspendate. Solicitarea fondurilor europene a atins 150%  din suma alocată fiecărui domeniu. Programul Operaţional Regional înregistrează cel mai mare grad de contractare- peste 700 de aplicaţii, în valoare de 1,3 milioane euro, în timp ce suma alocată pentru întreg programul până în 2013 este de 600 de milioane euro”.
Regiunea a primit realocări pe domeniul 1.1. Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană ( la care Slatina este campion cu 13 proiecte) de încă 42 milioane euro pentru a putea finanţa toate proiectele aprobate, suma alocată iniţial celor zece oraşe find de 58,47 milioane euro. Pe domeniul 2.1. Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură, la cele 122,74 milioane euro alocaţii financiare, regiunea Oltenia a mai primit 25 de miliona de euro.
„Am contrractat 60% din suma alocată regiunii noastre. Despre un grad de absorbţie rezonabil, putem vorbi la anul în această perioadă”, a menţionat directorul Bogheanu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite