Slatina: 1.300 de olteni aşteaptă să fie amendaţi de Fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contribuabilii olteni au uitat şi în acest an să îşi declare veniturile obţinute suplimetar anul trecut. Cei care nu s-au conformat vor fi amendaţi cu sume ăntre 10 - 100 de lei

Aproximativ 1.300 de contribuabili din judeţul Olt aşteaptă să fie amendaţi de Fisc pentru că au uitat să depună declaraţia de venit aferentă veniturilor obţinute suplimentar anul trecut. Cum termenul legal pentru depunerea Formularului 200 (cum este denumit oficial documentul fiscal în cauză, n.a.) a fost 16 mai, oltenii au mai avut timp la dispoziţie o lună ca să se conformeze legii şi să-şi declare veniturile obţinute suplimentar în 2010 fără a fi amendaţi.
Dar acum a expirat şi acel termen, iar inspectorii de la Fisc au început deja să trimită la domiciliu notificări oficiale oltenilor care au omis deliberat sau nu “invitaţia” oficialilor fiscali de a-şi lămuri situaţia financiară de anul trecut.

Amendă între 10-100 lei

 La nivelul judeţului Olt s-au conformat normelor financiar-fiscale în vigoare un număr de 8.684 de contribuabili, aceştia depunând în termenul legal la ghişeele noastre din teritoriu Formularul 200 - Declaraţie de venit pentru veniturile realizate anul trecut pe teritoriul ţării. Cifra reprezintă un grad de conformare voluntară de 87 % din numărul total de persoane care aveau obligaţia de a-şi legifera banii încasaţi suplimentar în 2010.
“Contribuabilii care şi-au depus declaraţia după data de 16 mai şi până la jumătatea acestei luni au fost sancţionaţi doar cu avertisment deoarece s-au încadrat în termenul de graţie de 30 de zile de la data limită oficială. Cei care se vor prezenta însă de aici înainte vor fi amendaţi contravenţional cu sume variind între 10 şi 100 de lei, în funcţie de numărul de zile de întârziere”, a declarat Mihaela Marinescu, purtător de cuvând al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt.
Oficialul fiscal a mai precizat că, de la termenul limită - 16 mai şi până în prezent au depus declaraţia de venit 255 de persoane din numărul total al restanţierilor de 1.279. Aceştia au primit un simplu avertisment.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite