Slatina: 11 idei de voluntariat, premiate cu 111 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ideile liceenilor olteni trebuie să fie propuse până pe 22 aprilie şi implementate până pe 11 iulie.

InterCampus Slatina a lansat ieri acţiunea „Code 11: Slatina salută Anul European al Voluntariatului“. InterCampus caută să premieze 11 idei de voluntariat ale elevilor olteni cu 111 euro. „Grupul ţintă pentru această activitate sunt liceele din judeţul Olt interesate să organizeze acţiuni sociale, culturale, sportive, educative, umanitare pentru comunitatea locală. InterCampus va selecta 11 idei care se potrivesc cel mai bine cu valorile şi spiritul Anului European al Voluntariatului şi va oferi o micro-finanţare de 111 euro pentru punerea lor în practică“, a spus Constantina Pătraşcu, coordonatorul proiectului. Astfel, grupurile de elevi şi profesori interesate de această iniţiativă pot depune o aplicaţie până pe 22 aprilie, iar rezultatele vor fi comunicate o săptămână mai târziu, pe 29 aprilie. Liceenii slătineni au aflat deja de iniţiativa celor de la InterCampus. „Îmi doresc să organizez o acţiune pentru a fi cât mai aproape de copiii orfani, care deşi au un acoperiş deasupra capului nu au parte de dragoste, atenţie şi de oamenii care să îi facă să se simtă importanţi, să le redea încrederea în ei. Îmi doresc să îi implicăm şi pe aceşti copii în diverse acţiuni pentru a le face viaţa mai uşoară şi mai frumoasă totodată“,a  spus Loredana Marinescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Radu Greceanu din Slatina.

Teme de proiect

Organizatorii fac şi recomandări de acţiuni care pot fi puse în practică. Expoziţiile de fotografie care să reflecte un aspect al comunităţii, seminariile, atelierele, prezentările, serile de film, concursurile de poezie, acţiunile de voluntariat pentru grupurile dezavantajate reprezintă numai o parte dintre ideile care pot fi abordate. Acţiunile propuse de grupurile ţintă trebuie să reflecte obligatoriu una dintre temele Anului European al Voluntariatului, respectiv implicare comunitară, diversitate culturală, antidiscriminare, cetăţenie europeană, toleranţă, eliminarea sărăciei, incluziunea socială. Formularul de aplicaţie şi pachetul informativ detaliat al acţiunii pot fi obţinute printr-o cerere trimisă pe adresa de email constantina_patrascu@yahoo.com.

INFO BOX
Despre InterCampus


InterCampus Slatina este un proiect social al Pirelli în colaborare cu F.C. Internazionale Milano şi Organizaţia Comunita Nuova Onlus. Scopul proiectului este de a susţine integrarea socială prin sport, iar beneficiari sunt 80 de copii din Slatina şi din mediul rural. InterCampus a început în 2008 şi va continua până în 2013.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite