Slatina:Un erou printre nămeţi:a dus o tânără la spital cu tractorul ca să nască

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Berechet este considerat erou de oamenii din comună
Gheorghe Berechet este considerat erou de oamenii din comună

Un voluntar al Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă din Crâmpoia a fost azi-noapte erou, după ce a salvat o gravidă în luna a şaptea care a rămas blocată între nămeţi.

În timp ce jandarmii, ambulanţele şi utilajele de deszăpezire au rămas blocate sub nămeţi, un singur om şi-a făcut curaj şi a reuşit să ducă la Caracal o tânără pe care o apucaseră durerile naşterii, în mijlocul naturii dezlănţuite. Gheorghe Berechet, şeful Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Crâmpoia a făcut rost de un tractor de care a legat ambulanţa în care era tânăra de 24 de ani. „Mi-a fost puţin teamă, dar mi-am luat inima în dinţi şi am zis că trebuie să o salvăm. Am făcut rost de un tractor mare, l-am luat cu mine şi pe domnul viceprimar şi am pelcat. Am luat nişte şufe, am legat ambulanţa de tractor şi am plecat cu ea târâş. Am mers pe câmp, pe arătură, pe unde am nimerit, numai să ajungem mai repede. Am făcut două ore şi ceva până la Caracal“, povesteşte Gheorghe Berechet.
Pentru el, erou este şi tractoristul Anghel Bădoi, care nu a ezitat nicio clipă şi a reuşit să ducă ambulanţa şi pe tânăra gravidă într-un timp record la spital.

Nicoleta a născut un băieţel

Nicoleta a născut un băieţel sănătos după cinci ore de chin (foto Florin Ardelean)

Tânăra de 24 de ani, Nicoleta Pâlitu, a născut în jurul orei 22.00, un băiat sănătos. „A avut un travaliu de cinci ore, dar pentru că a fost la prima naştere nu au fost probleme. Copilul este sănătos, are 2,8 kilograme, iar el şi mama lui sunt priviţi aici cu foarte multă admiraţie“, a declarat pentru Adevărul de Seară Liviu Radu, directorul medical al Spitalul Caracal.
Dacă Nicoleta şi copilul ei au scăpat din iadul alb, alte 65 de persoane şi-au petrecut noaptea printre străini, după ce maşinile lor au rămas blocate între Bălăneşti şi Brebeni. „Am dormit peste noapte în primăria de la Coteana, iar astăzi sperăm să se deblocheze drumurile pentru că trebuie să ajungem la serviciu. Oamenii de aici au fost foarte primitori, ne-au servit cu ceai cald, ne-au dat mâncare şi o cameră călduroasă“, a povestit astăzi Elena Ionel, de 53 de ani, din Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite