Slatina:Ţăranii aruncă gunoaiele, primarii plătesc amenzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

9 primari şi viceprimari din judeţul Olt au fost amendaţi zilele trecute de Garda de Mediu pentru gunoaiele aruncate la întâmplare de localnici.

Primarii din Găneasa, Grojdibou, Izbiceni, Rotunda, Studina şi viceprimarii din Tia Mare, Strejeşti, Dobrosloveni şi Stoeneşti au primit zilele trecute vizita comisarilor de la Garda de Mediu, care nu au venit cu mâna goală ci au împărţit sancţiuni şi avertismente. Motivul: depozitarea gunoaielor de locanici în zone interzise, şi nu în locurile special amenajate. „Nu a acţionat acţiuni de control asupra obligaţiilor privitoarea la păstrarea curăţeniei în locurile publice, fapt care a condus la depozitarea necontrolată a deşurilor de cetăţenii localităţii în fosta fermă de pomi şi în vecinătate depozitului temporar, fapt pentru care a fost sancţionat primarul comunei Grojdibodu cu amendă de 500 lei“, a spus comisar Aura Mandache, din cadrul Gărzii de Mediu Olt. În replică edilul spune că deşi nu există groapă de gunoi în comună, majoritatea sătenilor depozitează gunoiul unde trebuie. „Oamenii duc bălegarul pe terenurile lor, şi peturile le colectăm noi, de la primărie. Mai sunt şi persoane care nu respectă ceea ce le-am spus. Dar am plătit amenda şi s-a rezolvat totul, acum nu mai sunt nereguli“, a declarat Tudorel Niţulescu, primarul comunei Grojdibodu.

„Oamenii sunt răi“

Şi localnicii din Dobrosloveni sunt neascultători şi deşi există groapă de gunoi în comună, oamenii duc gunoiul în satul Potopin în zona unui fost depozit de deşeuri. „Noi avem groapă de gunoi dar ştiţi că mai sunt şi oameni răi care nu ascultă de noi şi aruncă gunoiul în locurile unde nu trebuie. Am primit amnedă 500 lei, am plătit-o, dar acum suntem la punct“, se apără Ion Badea, viceprimarul comunei Dobrosloveni.


Avertisment pentru Compania de Apă Olt

Compania de Apă Olt a primit avertisment pentru că nu a respectat prevederile autorizaţiei de mediu şi a depozitat nămolul de la epurarea apelor uzate direct pe pământ şi nu în depozitul de deşeuri menajele al oraşului Slatina. De asemenea, comisarii au propus suspendarea autorizaţiei de mediu.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite