Slatina: Sindicatele de la Alro ameninţă cu greva foamei şi conflicte de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După două luni de negocieri eşuate pentru noul contract colectiv de muncă, sindicaliştii de la fabrica de aluminiu intră în greva foamei şi ameninţă patronatul cu declanşarea unui conflict de interese.

Forma extremă de protest, greva foamei, a fost anunţată astăzi de liderul sindicatului Solidaritatea, Iaon Ion. Acesta va protesta începând de mâine, la ora 12.00, la sediul ALRO. „Acest protest este un semnal de alarmă vizavi de trădarea care se oregăteşte de unele sindicate la negoocierea contractului colectiv de muncă (CCM). Dorim o negociere corectă şi cinstită , fără intervenţii din partea unor reprezentanţi disperaţi ai conducerii ALRO. Doresc stoparea ameninţărilor, intimidărilor şi discriminării salariaţilor care fac parte din sindicatul Solidaritatea“, se arată într-o notă de protest transmisă astăzi de liderul sindical.

Celelalte sindicate ameninţă patronatul

Nici reprezentnaţii celorlalte trei sindicate din ALRO nu stau cu mâinile în sân. Tot astăzi, ei au transmis o adresă către conducerea SC ALRO SA prin care solicită patronatului să răspundă la solicitările lor privind creşterile salariale. „Vă solicităm ca în termen de două zile lucrătoare să răspundeţi solicitărilor sindicatelor, înaintate la începutul negocierilor şi rămase nesoluţionate...În caz contrar vă informăm că există posibiltatea declanşării conflictului de interese“, se arată în adresa semnată astăzi de Sindicatul Liber, Sindicatul Aluministul şi Sindicatul SLI Alprom.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite