Slatina: Primul bazin de înot din judeţ, la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea autogării LocTrans, locul pentru construcţia bazinului.
Curtea autogării LocTrans, locul pentru construcţia bazinului.

Bazinul va fi construit în curtea autogării LocTrans, acolo unde autorităţile locale vor să facă şi sala polivalentă.

Elevii slătineni vor putea lua gratis cursuri de înot, iar această specializare va face parte din orele de sport. În maxim un an autorităţile locale spun că la Slatina se va finaliza construcţia primului bazin de înot didactic din judeţ. Investiţia de 4,6 milioane de lei este făcută din fondurile Ministerului Dezvoltării.

Lucrările vor fi executate de firma Euro Construct Internaţional  Erbaşu SA. „Bazinul va avea o suprafaţă de 30 pe 50 de metri şi va fi construit pe terenul de la LocTrans. Terenul a fost dat de Primăria Slatina şi tot noi vom suporta şi racordarea la utilităţi şi ne vom ocupa şi de întreţinerea lui. Sperăm ca într-un an să se finalizeze această lucrare pentru că noi am predat amplasamentul“, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.

„Înotul este un sport complex“

Copiii slătineni puteau merge până acum la cursuri de înot la Hotelul Zytto al lui Răzvan Raţ. Un curs costă 250 de lei şi are 12 şedinţe a câte două ore fiecare. „Eu am fost astă vară la piscină şi am luat câteva cursuri. Aş vrea să fie în Slatina un loc unde să mă duc să înot“, a spus Iulia Ingraru, de 12 ani, elevă. Bazinul didactic este o şansă şi pentru profesorii de sport care au ca specializare înotul să pună în practică tot ce au învăţat în facultate.

„Dintotdeauna mi-am dorit să predau înotul în şcoli, dar nu cred că este posibil aşa ceva. Mulţi copiii vin să facă acest sport pentru că sunt trimişi de medici ca să îşi îndrepte coloana“, a explicat Victor Gornoavă, profesor de sport şi antrenor de înot.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite