Slatina:Poliţiştii argeşeni refac drumul soţilor Richiţeanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce poliţiştii din Argeş continuă ancheta în cazul sinuciderii cuplului Richiţeanu din Slatina, rudele celor doi încearcă să găsească explicaţii pentru acest gest extrem.

După ce anchetatorii au stabilit că unul din motivele pentru care Constantin şi Valerica Richiţeanu s-au spânzurat în Vinerea Mare, în Pădurea Trivale, îl reprezintă datoriile, şi rudele celor doi au vorbit despre problemele financiare ale cuplului. „Au dat afară oamenii de la firmă în ultimii ani pentru că nu mai mergea. Foarte multe primării din judeţ pentru care lucrase nu îi mai dăduseră banii. A încercat în zadar să îi recupereze şi a ajuns în faliment. Doar el şi Valerica mai erau la firmă”, a spus unul din cumnaţii cuplului. La toate acestea se mai adaugă şi o datorie de 400 000- 500 000 de lei pe care soţii ar fi avut-o către o firmă de arhivare din Bucureşti.

„I-au spus fetei să vândă repede tot”

Soţii Richiţeanu au plecat din Slatina în duminica Floriilor şi i-au spus fiicei lor că pleacă la muncă în Italia. Nimeni nu ştie ce au făcut timp de o săptămână, până în Vinerea Mare când s-au sinucis. Într-un ultim telefon dat fiicei i-au spus să vândă tot. „Au spus că se duc în Italia şi şi-au sunat fata să îi spună să vândă repede tot şi apartamentul şi maşina şi pământul care îl aveau pe la ţară, că o să cumpere ei altele când se întorc cu bani din Italia”, a spus acelaşi cumnat.
Ancheta continuă în cazul celor doi, iar rudele speră că poliţiştii vor putea să le spună ce au făcut soţii Richiţeanu în ultimele zile de viaţă. „Vrem să aflăm mai multe detalii legate de acest caz şi este posibil ca în urma anchetei să refacem şi drumurile pe care cei doi le-au făcut prin Argeş. Noi am vorbit cu stareţul de la Schitul Trivale, dar nu i-a recunoscut pentru că era Vinerea Mare şi a fost acolo foarte multă lume. Ancheta este în desfăşurare”, subinspectorul Radu Robert, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.
Soţii Richiţeanu au fost înmormântaţi ieri în aceeaşi groapă în cimitirul Strehareţi şi au avut parte şi de o scurtă slujbă religioasă în curtea bisericii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite