Slatina:Paula Branişte este mamă pentru doi copii abandonaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula îi iubeşte foarte mult pe gemeni
Paula îi iubeşte foarte mult pe gemeni

Femeia din Osica de Jos este asistent maternal de zece ani şi este mândră de gemenii pe care i-a crescut şi i-a educat de când aveau numai doi ani.

Au trecut zece ani de când i-a luat de la orfelinat pe Ştefan şi Andrei, doi băieţi de care s-a ataşat imediat şi pe care îi iubeşte ca şi când ar fi copiii săi. Şi-a dorit dintotdeauna un băiat, iar gemenii au adus bucurie în casa ei. „Nu mai aveam serviciu şi am fost să gătesc la nunta unei colege. Sunt bucătăreasă de meserie. Atunci am auzit că o cunoştinţă era asistent maternal şi m-am gândit că ar fi bine să iau şi eu doi copii în plasament. Am venit aici, la Direcţie, m-am interesat şi am făcut toate demersurile“, îşi aminteşte Paula.
Şi-a dorit de la început să ia în îngrijire doi băieţi, pentru că avea acasă două fiice. „Am scris în cerere că vreau băiat şi am avut noroc. M-au chemat să văd copiii cu o săptămână înainte să mi-i dea acasă şi am rămas cu gândul la ei. I-am lăsat în pătuţ, cu mâinile întinse înspre mine şi cu lacrimi în ochi. În fiecare seară adormeam cu gândul la ei, atât de dragi îmi erau. Abia aşteptam să îi iau acasă“, povesteşte femeia.
Avea atunci patru copii de crescut, dar nu s-a gândit niciun moment că nu se va descurca. „Băieţii au fost primiţi cu braţele deschise în familia noastră. Şi soţul şi fetele mele s-au ataşat foarte repede de ei. Când plecam undeva, fetele mele îi luau în braţe şi eram mândră ies pe stradă cu toţi patru. Nu mi-a fost niciodată greu să am grijă de toţi, pentru că îmi plac foarte mult copiii. Chiar dacă bieţii au fost mai năzdrăvani când au fost mici, m-am descurcat întotdeauna fără probleme“, spune Paula Branişte.

„Mi-au dat lacrimile de bucurie“

Gemenii lăsaţi în voia sorţii de părinţi au acum o familie iubitoare şi au parte de toată grija mamei adoptive. „Mi-am dorit ca în timpul liber să facă ceva care să le placă, ceva organizat şi i-am înscris la dansuri. Am fost atât de bucuroasă să văd că au învăţat imediat căluşul. Le-am făcut costume la fel şi am fost cu ei la toate concursurile şi spectacolele. Când i-am văzut cât de frumos dansează mi-au dat lacrimile, iar când au câştigat marele premiu la «Căluşul Românesc» mi-au dat lacrimile de bucurie“, măsturiseşte Paula.
A observat că băieţii sunt pasionaţi de folclor şi le-a cumpărat reviste şi CD-uri ale interpreţilor de muzică populară. „Îmi place atât de mult de ei când văd că ştiu să cânte, să danseze, când văd că se descurcă bine la şcoală. Uneori nici nu îmi vine să cred că doi copii despre care părinţii lor nu vor să audă sunt atât de talentaţi şi cuminţi“, spune mama adoptivă.
În cei zece ani petrecuţi la Osica de Joş, Andrei şi Ştefan au fost doar trei zile departe de Paula. „Au plecat la un concursde căluşari, la Şimleul Silvaniei şi au stat acolo trei zile. Ne-a fost atât de greu fără ei şi atunci ne-am dat seama cât de mult îi iubim. Eram obişnuiţi să îi vedem tot timpul la masă, să facă gălăgie, să alerge prin curte“, povesteşte femeia.

Întrebări şi răspunsuri

•• Care este cea mai grea parte a meseriei de asistent maternal?
P.B. Nu este nimic foarte greu, însă este mai deificl atunci când fac temele cu băieţii. De când vin de la şcoală şi până seara cu asta mă ocup. Învăţ împreună cu ei şi îmi doresc să aibă rezultate bune la şcoală.

•• Ce se va întâmpla în viitor cu Ştefan şi Andrei?
O să aibă tot timpul uşa deschisă şi camera lor, la noi în casă. Vor fi tot timpul bine primiţi şi îi vom ajuta atât cât vom putea şi după ce nu o să îi mai avem în plasament. Ne-am ataşat foarte mult de ei.

Ce-i place

•• „Mă relaxez atunci când gătesc şi mă bucur când copiilor le place ceea ce le pregătesc. Îmi place să conduc maşina, mai ales dacă şoseaua nu este foarte aglomerată şi îmi place să mă uit la televizor, la ştiri“

Ce nu-i place
•• „Nu pot suporta oamenii agresivi, pe cei gălăgioşi şi nici oamenii lăudăroşi. În rest nu pot spune că sunt lucruri pe care nu îmi place să le fac. Nimic nu mi se pare greu, le fac pe toate“

Profil
NĂSCUTĂ
•• 16 septembrie 1967, Osica de Jos, judeţul Olt
STUDII
••Şcoala profesională de bucătari-ospătari, Ploieşti, judeţul Prahova
FAMILIE
•• căsătorită, are două fete şi doi băieţi

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite