Poliţistul oltean de la ţară, depăşit de situaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii olteni de la ţară fac tot mai greu faţă problemelor cetăţenilor
Poliţiştii olteni de la ţară fac tot mai greu faţă problemelor cetăţenilor

O analiză a I.P.J. Olt relevă că poliţiştii din mediul rural se simt tot mai prost în uniforma albastră din cauza condiţiilor de muncă şi a salariilor

Situaţie delicată în rândul poliţiştilor din mediul rural din judeţul Olt. O analiză a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt indică faptul că angajaţii sistemului din mediul rural îşi îndeplinesc tot mai greu atribuţiunile de serviciu. De vină ar fi mai multe cauze, printre care de căpătâi se pare că sunt condiţiile improprii de la locul de muncă, mijloacele logistice insuficiente, lipsa spaţiilor de cazare, motivarea financiară redusă sau colaborarea deficitară cu restul instituţiilor publice şi nu numai cu acestea.
„Poliţiştii din mediul rural sunt puşi de multe ori în imposibilitatea de a-şi face treaba aşa cum trebuie din cauza condiţiilor pe care le au la dispoziţie. Cu alte cuvinte, fac puţin din toate şi nimic din toate”, a afirmat comandantul IPJ Olt, comisarul şef Ion Voicu.

Val de infracţiuni în mediul rural

Nemulţumirile poliţiştilor vin să completeze o imagine de ansamblu care se anunţă mult mai îngrijorătoare. Astfel, numărul de infracţiuni înregistrat în mediul rural din judeţul Olt este în creştere de la un an la celălalt. În ultimii cinci ani, potrivit aceleiaşi statistici a IJP Olt, numărul de infracţiuni „de la ţară” a crescut de la 152.000 în anul 2005, la 228.136 de abateri anul trecut.
„Practic, este limpede că avem un trend ascendent al fenomenului infracţional în mediul rural în judeţul Olt. Este vorba despre o creştere cu nu mai puţin de 50% a infracţiunilor în 2010 faţă de acum cinci ani”, a declarat comisarul şef Ion Voicu.
Şeful poliţiştilor din judeţ mai spune că cele 2.652 de autoturisme ce întregesc parcul auto este insuficient şi grevează asupra misiunilor de intervenţie şi nu numai. Astfel, o analiză internă indică faptul că ar mai fi nevoie de încă 226 de autoturisme pentru o creştere a eficienţei activităţii poliţiştilor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite