“Mascaţii” IPJ Olt, magnet pentru elevi de Ziua Porţilor Deschise la IPJ Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii s-au înghesuit ca să facă poze cu mascaţii I.P.J. Olt
Elevii s-au înghesuit ca să facă poze cu mascaţii I.P.J. Olt

Poliţiştii olteni i-au impresionat pe elevii veniţi astăzi în vizită la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt de lângă parcul “Eugen Ionescu” din Slatina. Angajaţii în uniforme albastre şi-au scos în curte “jucăriile” - pistoale, puştile mitralieră, puşti cu lunetă şi autoturisme. De departe cele mai vânate “exponate” au fost luptătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă, cunoscuţi mai ales drept “ma

Programul de vizite la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt de lângă parcul “Eugen Ionescu” din Slatina a fost deschis în jurul orelor 11.00. Simpli trecători, dar, mai ales, elevi din unităţile şcolare de pe raza municipiului Slatina, au trecut pragul instituţiei însărcinate cu asigurarea liniştiţii publice şi prevenirea/descoperirea infracţiunilor. Transparenţa oamenilor în albastru nu este întâmplătoare, ea având loc cu ocazia celei de-a şaptea ediţii a programului “Săptămâna prevenirii criminalităţii”, ce a început tot astăzi.

Elevii au invadat curtea IPJ Olt şi au asistat cuminţi la explicaţiile gazdelor, care le-au explicat în ce constă activitatea lor. Cum era de aşteptat, puştii şi-au scos rapid din buzunare telefoanele de ultimă generaţie şi au făcut sute de poze cu armele poliţiştilor. Rând pe rând au fost “inspectate” de elevi pistoalele, armele mitralieră, puştile cu lunetă ale gazdelor sau autoturismele de intervenţie.

“Este un gest frumos…”

De departe cei mai căutaţi au fost “mascaţii” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă (SIR). Îmbrăcaţi în noile uniforme ce le imită pe cele ale unor echipe specializate de comando din SUA, membrii SIR nu şi-au pus măştile, dezvăluindu-şi astfel identitatea, lucru care nu se întâmplă prea des în public. De asemenea, aceştia au stat cuminţi la poze şi nu au refuzat pe nimeni dintre cei care le-au solicitat acest lucru.

Sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt din Slatina

CLICK pe poze pentru FOTOGALERIE !!!

“Este un gest frumos din partea poliţiştilor să lase acces liber în incinta instituţiei de câteva ori pe an. În acest mod ei demonstrează nu doar transparenţă, dar pot explica anumite lucruri celor care au întrebări despre activitatea lor ori despre anumite aspecte ale vieţii lor de poliţişti. Iar faptul că nu se feresc să iasă în public cu astfel de acţiuni arată că ei (poliţiştii, n.a.) nu au nimic de ascuns, iar acest lucru cred că este de apreciat”, a declarat unul dintre profesorii însoţitori ai elevilor care, astăzi, au călcat pragul IPJ Olt.

Din cauza numărului mare de elevi care au venit să viziteze sediul IPJ Olt, reprezentanţii instituţiei a trebuit să îi împartă pe copii în mai multe serii.


Ai aflat ceva interesant, ai un pont ori ai pozat sau filmat ceva ?... Scrie-ne pe adevarul_de_slatina@yahoo.ro !

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite