FOTOGALERIE: Pompierii olteni, cu căţel şi autospeciale în centrul municipiului Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii olteni au luat cu asalt platoul din faţa sediului Prefecturii Olt din Slatina
Pompierii olteni au luat cu asalt platoul din faţa sediului Prefecturii Olt din Slatina

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt a sărbătorit cu fast, astăzi, Ziua Pompierilor. Momentul, important pentru întreaga “familie” a pompierilor din judeţ, a fost marcat printr-o serie de activităţi. Cele mai reprezentative piese ce formează utilajele şi echipamentul de intervenţie aparţinând pompierilor olteni au fost expuse pe platoul din faţa Prefecturii din municipiul Slatina. Nu a lipsit

Efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor publice autohtone şi sute de slătineni au sărbătorit, astăzi - împreună, împlinirea a 164 de ani de la eroica bătălie din Dealul Spirii-Bucureşti, când pompierii Capitalei au plătit cu tribut de sânge pentru apărarea idealurilor paşoptiste.

Astfel, începând cu ora 11.00, pe platoul din faţa sediului Prefectului Olt din Slatina, majoritatatea şefilor instituţiilor din judeţ au ţinut să fie alături de pompierii olteni la ceas aniversar. Manifestările au debutat cu mesajele ministrului Administraţiei şi Internelor, al inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, al subprefectului Virgil Delureanu, al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean - Marius Oprescu, şi, nu în ultimul rând,  al inspectorului-şef al I.S.U. Olt, colonel Marian Pică. Dealtfel, şeful pompierilor olteni s-a aflat, cu acest prilej, la prima lui apariţie oficială în această calitate, după ce a fost confirmat de mai-marii de la Bucureşti pe această funcţie ocupată până acum câteva zile cu titlu interimar de la pensionarea lui Gheorghe Năstasie, şi el prezent la manifestările de astăzi.

Defilarea efectivelor şi utilajelor de intervenţie ale I.S.U. Olt...

CLICK pe poze pentru FOTOGALERIE !!!

Reprezentanţii Primăriei Slatina au tratat cu spatele “Ziua Pompierilor”

Conducerea I.S.U. Olt a acordat, astăzi, chiar pe platoul din faţa Prefecturii, diplome de onoare tuturor instituţiilor membre în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru sprijinul în îndeplinea misiunilor specifice, dar şi instituţiilor de presă care au ajutat la transmiterea către populaţie a mesajelor preventive şi au colaborat foarte bine cu pompierii olteni.

Un moment important al manifestărilor din faţa Prefecturii Olt a constat în prezentarea celei mai noi autospeciale primite de I.S.U. Olt în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.
“Este vorba despre o autospecială pentru descarcerări grele, care va fi transferată Staţiei de Pompieri din oraşul Scorniceşti”
, a precizat plutonieri Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Demn de menţionat este că, deşi au fost invitaţi şi chiar au primit un premiu special faţă de toţi ceilalţi, nimeni din cadrul Primăriei municipiului Slatina nu a găsit de cuviinţă să participe la manifestări. Acest lucru a fost sancţionat de cei aflaţi la locul manifestărilor prin comentarii care mai de care mai acide la adresa celor în cauză.

Căţeluşa Mera, singurul exemplar canin al ISU Olt specializat în acţiuni de căutare-salvare a persoanelor prinse sub dărâmături

Căţeluşa Mera, atracţia nr. 1 pentru copii

Nu în ultimul rând, oficialităţilor judeţului şi sutelor de slătineni prezenţi la locul acţiunilor le-au fost prezentate cele mai moderne autospeciale din dotarea I.S.U. Olt, precum şi trei ateliere de lucru cu tehnica de intervenţie a paramedicilor SMURD, echipa de căutare-salvare şi cea a specialiştilor pirotehnişti, dar şi un punct de informare a cetăţenilor dotat cu pliante şi materiale informative despre activitatea unităţii.

De la manifestări nu putea lipsi mândria pompierilor olteni, respectiv căţeluşa Mera – singurul exemplar canin specializat în acţiuni de căutare-salvare a persoanelor prinse sub dărâmături. Toţi copiii prezenţi la manifestări au ţinut să facă poze cu aceasta şi au vrut să o atingă măcar o dată.

Manifestările prilejuite de Ziua Pompierilor s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, precum şi a celor mai noi mijloace de intervenţie din dotarea ISU Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite