Pompier din Gostavăţu-Olt, arestat după ce a ucis un biciclist şi a fugit de la locul faptei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierul şi-a abandonat victima la locul accidentului, care a decedat câteva ore mai târziu
Pompierul şi-a abandonat victima la locul accidentului, care a decedat câteva ore mai târziu

Poliţiştii din judeţul Olt au reţinut, sâmbătă – 20 octombrie, o persoană suspectă de comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Este vorba despre un pompier din comuna Gostavăţu care, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce conducea un autoturism, a accidentat un bicilist care, ulterior, a decedat. Pompierul în cauză a fost arestat

Echipajul de prim-ajutor din cadrul SMURD Stoeneşti a intervenit, sâmbătă - 20 octombrie, la ora 01.20, în satul Brezuica, comuna Gostavăţu, judeţul Olt, pentru a acorda îngrijiri medicale unui biciclist, victimă a unui accident rutier.

Ajunşi la locul intervenţiei împreună cu un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Olt, salvatorii au găsit victima, Gabriel P., în vârstă de 44 de ani, din comuna Gostavăţu, la nivelul solului, prezentând traumatism cranio-cerebral, hemoragie ureche stângă, plagă la nivelul genunchiului piciorului drept, zgârieturi la nivelul piciorului drept, tahicardie şi hipotensiune arterială. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal din Caracal, de unde a fost transferat apoi, în stare gravă, la Spitalul nr. 1 din Craiova, unde a decedat.

În urma cercetărilor ulterioare, poliţiştii au stabilit că autorul accidentului era un pompier al ISU Olt, Gheorghe Răduică, de 31 de ani, originar din comuna unde a şi avut loc tragedia (comuna Gostavăţu, sat Slăveni, n.a.).

Pompierul a fost arestat

“Din primele cercetări reiese că cel care a produs accidentul este un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, în cadrul Gărzii de Intervenţie din comuna Stoeneşti, îndeplinind funcţia de subofiţer operativ. În fapt, ancheta a stabilit că, în noaptea de 19/20 octombrie, în jurul orei 01.00, pe D.J. 642 de pe raza comunei Gostavăţu, autorul accidentului conducea autoturismul proprietate a tatălui său. La un moment dat, din cauza neatenţiei în conducere, acesta a lovit din spate o persoană care se deplasa cu bicicleta în aceeaşi direcţie de mers, după care a părăsit locul faptei”, a afirmat comisar-şef Claudia Radu, ofiţer relaţii mass-media IPJ Olt.    

La rândul lor, reprezentanţii ISU Olt au confirmat cele întâmplate. "Subofiţerul în cauză este angajat al ISU Olt în cadrul subunităţii de pompieri din comuna Stoeneşti. Pe perioada cât se va afla în arest,  el nu va fi plătit. Trebuie să precizez însă că, după expirarea celor 29 de zile de arest, dacă autorităţile nu îi vor prelungi mandatul, el se va putea întoarce la serviciu unde îşi va relua atribuţiile până la pronunţarea unei sentinţe definitive şi irevocabile", a afirmat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

În momentul producerii accidentului, pompierul se afla în afara orelor de program. El a fost testat de organele de poliţie cu aparatul etilotest, rezultatul fiind unul negativ. Acesta a fost arestat iniţial pentru 24 de ore, pentru ca, duminică - 21 octombrie, acesta să primească mandat de reţinere pentru 29 de zile. El este acuzat de comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsire a locului accidentului.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite