Furturi din autoturisme pe bandă rulantă la Slatina. VEZI ce sfaturi trebuie să urmezi ca să îţi protejezi maşina!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii IPJ Olt spun că slătinenii sunt neglijenţi cu propriile maşini, unde îşi lasă la vedere bunuri de valoare
Reprezentanţii IPJ Olt spun că slătinenii sunt neglijenţi cu propriile maşini, unde îşi lasă la vedere bunuri de valoare

Poliţiştii din cadrul IPJ Olt au iniţiat, de miercuri – 24 octombrie, o campanie de prevenire a furturilor din autoturisme pe raza municipiului Slatina după ce, în ultima săptămână, în oraş au fost înregistrate zece furturi din autoturisme.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi, respectiv, cu poliţiştii de proximitate, a iniţiat, începând de miercuri - 24 octombrie, o amplă campanie de prevenire a furturilor din autoturisme. Acţiunea se va derula doar pe raza municipiului Slatina după ce o analiză realizată pe ultima săptămână la nivelul Inspectoratului a reliefat faptul că, în capitala judeţului, au fost înregistrate nu mai puţin de zece furturi din autoturisme.

„Campania pe care o desfăşurăm în municipiul Slatina îşi propune informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din autoturisme, în special prin adoptarea unor atitudini de prevenire a diverselor situaţii care pot influenţa siguranţa autoturismelor deţinute”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Poliţiştii olteni vor împânzi Slatina în următoarele zile pentru a avertiza şoferii despre cum să îşi protejeze autoturismele împotriva hoţilor

La rândul său, comandantul IPJ Olt, comisar-şef Ion Voicu, a precizat: „Pe parcursul derulării campaniei, poliţiştii vor desfăşura zilnic activităţi de informare directă a populaţiei prin distribuirea de pliante cu sfaturi preventive, dar şi prin prezentarea măsurilor minime de protecţie ce trebuie adoptate de către deţinătorii de autoturisme, în vederea preîntâmpinării unor astfel de fapte”.

5 sfaturi pentru a-ţi proteja maşina de hoţi

Reprezentanţii IPJ Olt au afirmat că, în cazul celor zece cazuri de furturi din autoturisme, autorii au fost atraşi de bunurile lăsate de proprietari. Astfel, hoţii au pătruns în autoturisme şi au sustras bani, documente personale, genţi şi telefoane mobile prin spargerea geamului sau prin forţarea portierei.

Pentru a evita situaţiile ca cetăţenii să devină victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă proprietarilor de autoturisme:
--- nu lăsaţi în autoturism, în special la vedere, obiecte de valoare, genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip diplomat, aparatură electronică, obiecte personale şi nici documente ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori!
--- parcaţi autoturismele în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice, în locuri izolate din punct de vedere al traficului!
--- asiguraţi autoturismul prin încuierea uşilor, chiar dacă îl părăsiţi pentru scurt timp!
--- nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului!
--- contactaţi firmele specializate în comercializarea şi instalarea pe autoturisme de sisteme de alarmare, antifurt, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care, odată activate, descurajează infractorii şi măresc siguranţa autoturismelor.

Acţiunea poliţiştilor de informare a populaţiei despre modalităţile de prevenire a furturilor din autoturisme se va încheia la finele săptămânii.


Ai aflat ceva interesant, ai un pont ori ai pozat sau filmat ceva ?... Scrie-ne pe adevarul_de_slatina@yahoo.ro !

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite