Aproape 6.000 de persoane angajate în judeţul Olt în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului şi până în prezent, pe raza judeţului Olt au fost angajate puţin peste 6.140 persoane, arată cifrele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cele mai multe persoane s-au angajat în urma serviciilor de mediere oferite de instituţia amintită.

Potrivit datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, de la începutul anului şi până în prezent, pe raza judeţului au fost angajate un număr de 6.147 persoane. Aceasta este situaţia cel puţin la nivel oficial, conform cifrelor instituţiei menţionate. Pentru anul în curs, AJOFM Olt a estimat încadrarea a 10.000 persoane.

Cele mai multe persoane din cifra amintită, respectiv 5.342, au reuşit să îşi găsească o slujbă prin acordarea serviciilor de mediere oferite de instituţie, iar ca urmare a acordării serviciilor de informare şi consiliere au fost încadrate 805 persoane. De asemenea, prin organizarea cursurilor de formare profesională s-au angajat 333 persoane.

“De la începutul anului şi până în prezent am reuşit, ca urmare a programelor noastre, să găsim un loc de muncă pentru 109 persoane-susţinători ai familiilor monoparentale, adică familii cu un singur părinte. Acest lucru a fost realizat prin subvenţionarea angajatorilor, care au înţeles că au numai de câştigat dacă angajează persoane întreţinători unici de familie şi că vârsta contează mai puţin. Din păcate, nu am avut acelaşi succes cu programul de subvenţionare a patronilor ce angajeazp şomeri care mai au trei ani până la pensie, unde avem doar o songură persoană angajată”, a declarat Cristinel Cârloganu, director executiv AJOFM Olt.

De menţionat că, în acelaşi interval, în judeţ au reuşit să îşi găsească un job un număr de 42 absolvenţi. Nu în ultimul rând, doar patru persoane cu handicap şi-au găsit o slujbă în acest an.




Ai aflat ceva interesant, ai un pont ori ai pozat sau filmat ceva ?... Scrie-ne pe adevarul_de_slatina@yahoo.ro !

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite