Şcoala de Poliţie Slatina va pregăti agenţi pentru comunităţile de rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un elev a fost înjunghiat
Un elev a fost înjunghiat

Începând de anul viitor, în cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” din Slatina va fi înfiinţat un Centru de cultură şi limba romanes. Cursurile organizate aici se vor adresa poliţiştilor de proximitate din cadrul Direcţiei Ordine Publică a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Organizarea noului modul de cursuri de la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina are loc în cadrul proiectului “Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, cu accent pe comunităţile de romi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic”. Proiectul va fi finanţat prin intermediul Programului de Cooperare România – Elveţia.

“Obiectivul principal al acestor cursuri îl reprezintă dezvoltarea capacităţilor de pregătire în domeniul poliţiei de proximitate în zona rurală, conştientizarea culturală şi cunoaşterea limbii romanes”, a declarat scms. Mădălin Pălăştea, purtător de cuvânt al Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor “Nicolae Golescu” Slatina.

Iniţiatorii speră că proiectul va contribui la creşterea calităţii serviciului public al poliţiei în zona rurală, creşterea gradului de cooperare între poliţie şi cetăţeni, precum şi la crearea unui climat de respectare a drepturilor omului, tradiţiilor şi culturii minorităţilor naţionale.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite