Conducerea IPJ Olt despre reforma poliţiei rurale: “Intenţia a fost bună, rezultatele – foarte slabe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre dezavantajele vechii "reforme" a poliţiei rurale a constat în creşterea timpului de intervenţie a poliţiştilor la infracţiunile din teritoriu
Unul dintre dezavantajele vechii "reforme" a poliţiei rurale a constat în creşterea timpului de intervenţie a poliţiştilor la infracţiunile din teritoriu

La câteva zile de la intrarea în vigoare a măsurii de reînfiinţare a posturilor de poliţie în fiecare comună, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a organizat, astăzi, o conferinţă de presă. Scopul întâlnirii cu ziariştii a constat în explicarea motivelor ce au dus la impunerea măsurii amintite. Pe scurt, reprezentanţii Ministerului de Interne în judeţ au recunoscut eşecul evident al vechii “reforme” a pol

La întâlnirea cu presa de astăzi au participat cei doi “secunzi” ai comisaruli-şef Ion Voicu, comandantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, respectiv comisarii-şefi Valerian Iliescu şi Emanuel Mladin. Aceştia au vorbit despre motivele ce au dus la abandonarea vechii “reforme” a poliţiei în mediul rural iniţiate în vara anului trecut, ce a presupus desfiinţarea posturilor de poliţie de la ţară, dar şi despre rezultatele acesteia.

“În intervalul octombrie 2011 - martie 2012, în mediul rural din întreaga ţară a fost realizat un studiu în rândul populaţiei pentru a se vedea efectele reorganizării poliţiei rurale transpuse în practică în vara anului trecut. Astfel s-a ajuns la concluzia că oamenii sunt nemulţumiţi de ce s-a întâmplat şi aceasta din mai multe motive. Printre altele, vă pot menţiona faptul că au crescut mai toţi indicatorii pe care noi îi avem sub observaţie mereu, adică, mai pe scurt, a crescut nivelul infracţional în mediul rural. În plus, şi noi am avut de suferit deoarece s-au mărit timpii de intervenţie la locul unei infracţiuni”, a declarat comisarul-şef Valerian Iliescu.

Comandantul adjunct al I.P.J. Olt, comisar-şef Valerian Iliescu, a explicat cu cifre eşecul "reformei" poliţiei rurale

CLICK pe poze pentru FOTOGALERIE !!!

Oficialul IPJ Olt a dat şi exemple ale “reformei” poliţiei rurale. Astfel, dacă înainte de implementarea reorganizării se reuşea ca 72% din intervenţiile la locul unei infracţiuni să aibă loc în maximum 10 minute, acum, procentul a scăzut la 52%. De asemenea, procentul intervenţiilor la locul unui incident în maximum 20 minute a crescut de la 7,2%, la 14,2% etc. În plus, s-au majorat cheltuielile medii lunare ale poliţiştilor generate de consumul de carburanţi, la fel şi cuantumul cheltuielilor aferente plăţii chiriilor, dotări ş.a.

Posturi de poliţie rurală cu maximum cinci poliţişti

Din această lună, la nivelul judeţului s-au reînfiinţat posturi de poliţie în fiecare comună. Astfel, dacă până acum figurau ca fiind desfiinţate 100 din 104 secţii de poliţie din teritoriu, acest lucru a fost remediat.

“Au reapărut posturile de şefi de poliţie în mediul rural, unde am împuternicit noii şefi de post şi ajutoarele acestora. Ei urmează ca, în această lună, începând chiar din zilele următoare, să susţină concurs pentru a se vedea cine va ocupa oficial aceste funcţii de acum înainte. Cei care sunt acum în aceste funcţii sunt doar temporar deoarece trebuia cineva să preia hăţurile, ca să mă exprim mai plastic”, a explicat comandantul adjunct al IPJ Olt, Valerian Iliescu, care a conchis: “Să ştiţi că intenţia reorganizării poliţiei rurale de anul trecut a fost bună, dar rezultatele au fost foarte slabe. Oricum, este bine că s-a constatat acest lucru şi, acum, se caută remedierea situaţiei”.

În această primă fază, posturile de poliţie din mediul rural reînfiinţate de la 1 septembrie funcţionează cu maximum patru poliţişti, urmând ca, pe parcurs, numărul să fie majorat cu încă un post, structură ce va rămâne definitivă.

Citeşte şi:   Experimentele pe spinarea populaţiei rurale continuă: se reînfiinţează posturi de poliţie în fiecare comună. VEZI AICI unde şi ce anume se schimbă!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite