O nouă rectificare bugetară aprobată de consilierii slătineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii slătineni au adoptat pe ultima sută de metri o rectificare bugetară
Consilierii slătineni au adoptat pe ultima sută de metri o rectificare bugetară

Consilierii slătineni au aprobat, marţi după-amiază, în cadrul unei şedinţe ordinare, o nouă rectificare bugetară din cauza necesităţilor financiare apărute în ultimele luni. Au primit bani persoanele cu handicap din municipiu, cea mai nouă grădiniţă pentru copii amenajată lângă Şcoala generală „Eugen Ionescu”, dar şi Clubul Sportiv Municipal.

Reprezentanţii Primăriei Slatina au afirmat că s-a aşteptat până acum pentru supunerea spre aprobare a unei noi rectificări de buget deoarece s-a sperat că municipalitatea va primi de la „centru” ceva bani în urma alocării sumelor defalcate din TVA. Cum banii aşteptaţi nu au mai venit, primăria a fost nevoită să acţioneze.

„Am alocat 76.000 de lei pentru decontarea drepturilor băneşti către beneficiarii cu dizabilităţi din municipiu pentru luna septembrie. Noi sperăm ca, până la finele anului, să primim restul de bani de la bugetul de stat. În caz contrar, atunci aceste sume vor fi acoperite tot din bugetul local ca şi până acum”, a spus viceprimarul Minel Prina.

Termoizolarea blocurilor, din nou pe tapet

Un alt motiv al apariţiei rectificării este dat de intenţia primăriei de a obţine bani pe un nou proiect susţinut din fonduri europene pentru termoizolarea blocurilor. Prina a precizat că proiectul în cauză se adresează acelor primării ce reuşesc să convingă locatarii blocurilor de realizarea a mai multor aspecte.

Şedinţă de Consiliu Local la Slatina

CLICK pe poze pentru FOTOGALERIE !!!

„Dacă vrem să accesăm aceste fonduri, trebuie efectuată analiza unor studii de fezabilitate, o expertiză tehnică şi un audit energetic al blocurilor ce vor să fie termoizolate, plus un proiect tehnic şi scrierea cererilor de finanţare care nu este nici ea un mizilic. Trebuie să înţelegem cu toţii, dar mai ales locatarii blocurilor în cauză, că trebuie să fie de acord cu soluţiile propuse de noi - primăria, pentru că noi nu vrem decât ce vor şi domniile lor: să trăiască în blocuri modernizate, termoizolate”, a declarat Prina, care le-a adresat un nou îndemn administratorilor scărilor de bloc ce se vor termoizolate ca să obţină acordul tuturor locatarilor.

9.000 lei pentru un sistem antiefracţie la sediul Primăriei Slatina

Clubul Sportiv Municipal Slatina urmează a primi şi el suma de 250.000 lei pentru plata indemnizaţiilor până la finele anului. O altă sumă, respectiv 60.000 lei, va fi utilizată pentru cumpărarea unei pompe submersibile şi a încă patru pompe speciale pentru cascada de la scările magazinului Oltul. Banii menţionaţi nu vin însă de la bugetul local, ci provin din garanţia de bună execuţie de la două obiective de investiţii din Slatina unde constructorii nu şi-au respectat obligaţiile contractuale. Firmele în cauză trebuia să primească aceste garanţii la finele realizării lucrării, dar, cum nu au respectat prevederile contractuale, au pierdut banii.

Tot ca urmare a rectificării bugetare aprobate marţi se vor mai achiziţiona: un sistem antiefracţie pentru sediul primăriei – 9.000 lei, 18 conteinere pentru deşeuri – 400.000 lei etc. Alţi 50.000 lei vor fi cheltuiţi în scopul achiziţionării de mobilier şcolar pentru cea mai nouă grădiniţă de copii din oraş (G.P.P. nr. 7, n.a.), amenajată lângă Şcoala generală nr. „Eugen Ionescu”.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite