FOTOGALERIE: Primăria Slatina îşi aduce aminte de scările blestemate de la „Oltul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi care folosesc scările de la "Oltul" trebuie să fie foarte atenţi unde păşesc...
Toţi care folosesc scările de la "Oltul" trebuie să fie foarte atenţi unde păşesc...

După ani de zile în care municipalitatea slătineană a neglijat complet principala cale de acces ce face trecerea între oraşul vechi şi partea nouă a oraşului, iată că lucrurile par să se schimbe. Mai exact, este vorba despre scările de la centrul comercial Winmarkt (vechiul magazin „Oltul”, n.a.), aflate într-o avansată stare de degradare, ce vor fi în sfârşit reparate. Lucrările trebuie finalizate până la jumătatea luni

Este doar pentru a doua oară din 2004 de când actualul primar, Darius Vâlcov, aflat acum la cel de-al treilea mandat consecutiv, îşi aduce aminte de scările de la fostul magazin „Oltul”, cea mai circulată cale de acces ce asigură trecerea între oraşul vechi şi partea nouă a oraşului. Ani la rândul acestea au fost neglijate şi lăsate până au ajuns la starea pe care o văd şi o simt în propriile picioare nu doar slătinenii, ci şi toţi cei care folosesc această rută.

Nu doar treptele cu pricina sunt o problemă, ci întreaga zonă

CLICK pe poze pentru FOTOGALERIE !!!

Din cauza indiferenţei autorităţilor locale, care au încercat constant să se eschiveze de la a repara  scările cu pricina invocând tot felul de motive, acestea au devenit în timp un real pericol din cauza degradării avansate. Practic, cei care folosesc scările cu pricina, aflate la doi paşi de esplanada din centrul urbei, trebuie să fie foarte atenţi pentru a nu se împiedica, iar iarna pericolul este mult mai mare, nu puţini fiind cei care au ajuns la spital din cauza stării proaste a treptelor în cauză. Acum, zona respectivă urmează a fi reparată şi redată circulaţiei pietonale.

Scările - „la pachet” cu parcarea şi asfaltarea

„Aceste scări, împreună cu parcarea aferentă fostului magazin Oltul, vor fi refăcute integral conform cu arhitectura esplanadei din imediata apropiere. Lucrările fac parte integrantă din proiectul de asfaltare a bulevardului A.I. Cuza, proiect finanţat de la bugetul local”, a declarat viceprimarul Minel Prina.

La acest moment se lucrează la parcarea din faţa actualului complex comercial Winmarkt, cum a fost redenumit fostul magazin Oltul, urmând ca, în perioada următoare, să demareze şi reabilitarea scărilor care au dat de furcă slătinenilor ani la rândul.

Conform contractului semnat de Primăria Slatina cu firma constructoare - Delta ACM Bucureşti, valoarea întregului proiect este de aproape 37 miliarde lei vechi, aici intrând asfaltarea bulevardului A.I. Cuza, reamenajare parcare şi scări complexul comercial Winmarkt.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite