Poliţiştii de la Olt, scoşi în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din scopul acţiunilor poliţiştilor a avut în vedere reducerea riscului producerii de accidente în domeniul transportului rutier de mare tonaj
O parte din scopul acţiunilor poliţiştilor a avut în vedere reducerea riscului producerii de accidente în domeniul transportului rutier de mare tonaj

Aproximativ 250 de poliţişti au fost scoşi în stradă în intervalul 28 septembrie – 1 octombrie, cu prilejul unei acţiuni organizate pe raza întregului judeţ în scopul asigurării unui climat corespunzător de siguranţă civică, a prevenirii accidentelor în domeniul transportului rutier de persoane şi combaterea faptelor ce afectează siguranţa persoanelor, avutul public şi privat.

Acţiunea organizată de efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt au avut loc atât pe durata week-end-ului care tocmai s-a încheiat, dar şi pe parcursul zilei de luni – 1 octombrie.

În cadrul acestor acţiuni, au fost constatate 6 infracţiuni, a fost prins un urmărit naţional, au fost controlate 20 societăţi comerciale şi 1001 autoturisme şi au fost aplicate 468 sancţiuni contravenţionale, dintre care cele mai multe pentru încălcări ale legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice – 426 amenzi. De asemenea, au fost reţinute 16 permise de conducere şi patru certificate de înmatriculare.

“În cadrul acţiunilor desfăşurate în interbalul 28 septembrie – 1 octombrie, au acţionat 246 poliţişti de la poliţia rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, intervenţie rapidă. Trebuie menţionat că, în derularea acţiunilor, am avut sprijinul a 28 de jandarmi, opt poliţişti de la poliţia locală şi patru de la poliţia de frontieră”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Minori prinşi la furat, tractorist surprins beat “mangă”

Printre cei depistaţi în neregulă de poliţişti s-a numărat şi un locuitor al comunei Cârlogani. Astfel, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au depistat, pe D.N. 64, în comuna Găneasa, pe Vasile B., de 37 ani, din comuna Cârlogani, în timp ce conducea un tractor aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii au fost uimiţi să îi stabilească celui în cauză o concentraţie de 1,04 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Pentru că abia se mai ţinea pe picioare, şoferul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina unde i s-au recoltat probe biologice de sânge. În cauză au fost întocmite acte procedurale, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Peste 500 poliţişti au luat parte la acţiunea din weekend

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

De asemenea, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Osica de Sus au prins în flagrant, pe raza comunei Dobrosloveni, pe Florin C., de 20 ani, din municipiul Caracal, care, împreună cu doi minori de 17 ani şi, respectiv, 15 ani - ambii din comuna Teslui, spărgeau cu un baros şi o rangă metalică componente de la o staţie de irigaţii situată între comunele Dobrosloveni şi Fălcoiu. Componentele ar fi urmat să fie vândute. Cei patru tineri sunt acum cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Reprezentanţii IPJ Olt au precizat că asemenea acţiuni de anvergură vor fi organizate în continuare în perioada următoare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite