Olt: Razie de amploare a poliţiştilor în week-end, 25 de infractori “săltaţi” de pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunile în trafic au fost nelipsite din planul raziei
Acţiunile în trafic au fost nelipsite din planul raziei

Poliţiştii din cadrul tuturor birourilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt au derulat, pe parcursul week-end-ului trecut, mai multe acţiuni pe raza judeţului Olt. Scopul acestora a constat în combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi menţinerii sub control a fenomenului infracţional, precum şi asigurării unui climat de siguranţă civică adecvat. Acţiunile au angrenat peste 400 de poliţişti, la care s-au adăug

Pe durata week-end-ului care tocmai s-a încheiat, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt s-au organizat mai multe acţiuni preventive în sistem integrat, fiind folosite efective proprii din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi intervenţie rapidă, în cooperare cu efective de jandarmi şi poliţie locală.

În vederea realizării acestui obiectiv au acţionat peste 405 poliţişti de la poliţia rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, intervenţie rapidă. Acestora li s-au adăugat 125 de jandarmi şi poliţişti locali.

La acţiune au participat şi poliţişti de la Biroul Ordine Publică

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

“În cadrul acestei acţiuni pot să vă spun că, pe linie de ordine publică, au fost descoperite 37 infracţiuni şi au fost prinşi 25 infractori. De asemenea, au fost aplanate 65 de stări conflictuale, au fost conduse la sediul poliţiei 39 persoane şi au fost aplicate 484 de sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii rutieri au constatat şapte infracţiuni la regimul rutier şi au aplicat 829 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 246 de sancţiuni au fost numai pentru viteză, alte 45 de sancţiuni au fost aplicate pietonilor, o amendă pentru neacordare de prioritate, zece sancţiuni pentru consum de alcool, 527 reprezentând alte abateri. Cu aceeaşi ocazie au fost reţinute în vederea suspendării 14 permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare”, a declarat comisar-şef Mariana Tudor.

Minoră dată dispărută, găsită de poliţişti

În intervalul menţionat, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Slatina, împreună cu jandarmi, au prins în flagrant, pe strada Aleea Muncii din localitate, un tânăr de 19 ani din comuna Priseaca, suspect că a sustras, prin smulgere, un lanţ din aur de la o persoană de sex feminin de 40 ani din municipiu. Bunul sustras a fost recuperat în totalitare şi restituit părţii vătămate, iar suspectul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

De asemenea, în acelaşi interval al acţiunilor derulate de poliţiştii olteni, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Potcoava au depistat, pe raza localităţii, pe o minoră de 14 ani, originară din municipiul Piteşti, care, la data de 14 august, a dispărut de la domiciliu. Minora a fost încredinţată mamei sale, iar pe timpul plecării nu a fost victima vreunei infracţiuni.

Reprezentanţii IPJ Olt au precizat că asemenea acţiuni de anvergură vor mai fi organizate în viitor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite