Se confirmă: vin ploi, vijelii şi temperaturi scăzute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De duminică seară şi până marţi dimineaţă, Oltul se va afla sub stăpânirea ploilor şi a vijeliilor
De duminică seară şi până marţi dimineaţă, Oltul se va afla sub stăpânirea ploilor şi a vijeliilor

Prognoza meteo se confirmă:  după mai bine de o saptămână cu temperaturi ce au atins şi depăşit de multe ori 40 de grade, Oltul se va afla, de duminică seara şi până marţi dimineaţă, sub stăpânirea ploilor şi a vijeliilor. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt este deja în stare de alertă, la fel şi comitelele locale pentru situaţii de urgenţă din teritoriu.

Avertizarea de ploi şi vijelii a fost trimisă de meteorologi către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt în această dimineaţă. În cuprinsul acesteia se preciza că, în intervalul 26 august (ora 21) - 28 august (ora 09.00), instabilitatea atmosferică se va accentua şi va cuprinde toate regiunile, începând din nord-vestul ţării. Vântul va prezenta intensificări susţinute care vor avea trecător şi aspect de vijelie, cu viteze ce vot atinge 50+70 de km/h şi, izolat, peste 80 de km/h.

“Potrivit avertismentului celor de la Agenţia Naţională de Meteorologie, vor fi frecvente descărcări electrice, averese ce vor avea caracter torenţial, iar, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25-30 de l/mp şi va cădea grindină. Începând de luni - 27 august, temperaturile vor marca o scădere accentuată faţă de zilele precedente, astfel că temperaturile maxime se vor situa sub mediile multianuale ale lunii august, vremea devenind răcoroasă. Noi am trimis deja atenţionarea de Cod Galben către toate consiliile locale pentru situaţii de urgenţă din teritoriu pentru a fi pregătite în cazul producerii unor situaţii c ear necesita intervenţia noastră”, a afirmat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite