Percheziţii la membrii clanului „Brătianu“ în judeţele Olt şi Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După efectuarea percheziţiilor, un număr de 21 de persoane vor fi duse la audieri
După efectuarea percheziţiilor, un număr de 21 de persoane vor fi duse la audieri

Procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Olt desfăşoară, la această oră, mai multe percheziţii în judeţele Olt şi Vâlcea la domiciliile unor persoane suspectate de a fi angrenate în afaceri ilegale cu motorină, zahăr şi ulei.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, Serviciul de Investigare a Fraudelor şi “mascaţi” din cadrul IPJ Olt, derulează acţiunea pentru destructurarea unui grup infracţional organizat constituit din 28 de persoane, membri ai clanului „Brătianu” din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În aceste sens sunt efectuate un număr de 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea, la locuinţele suspecţilor, precum şi la sediile unor societăţi comerciale administrate de către aceştia. 

Surse judiciare au declarat că membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale prin utilizarea unui număr de peste 20 de firme pentru efectuarea de operaţiuni ilegale cu produse  petroliere, zahăr şi ulei. Astfel, ca mod de operare, învinuiţii au derulat operaţiuni de import de produse petroliere (motorină, benzină, uleiuri, n.a.) din Bulgaria, pe care, ulterior, le-au introdus şi comercializat pe teritoriul ţării noastre fără plata taxelor şi impozitelor aferente.

Ulei şi zahăr vândut legal în supermarket-uri

Autorităţile spun că suspecţii aveau o întreagă reţea foarte elaborată care acţiona pentru ca afacerile să decurgă fără probleme.

“În afacerile derulate, suspecţii au întocmit documente false care să ateste că mărfurile au fost fie returnate în Bulgaria, fie exportate în Ungaria către diferite societăţi comerciale controlate de către membrii grupării. În acelaşi mod, învinuiţii au efectuat operaţiuni comerciale cu cantităţi însemnate de zahăr şi ulei brut de floarea-soarelui pentru care, în mod fictiv, se atesta că  erau exportate, deşi, în realitate, mărfurile erau procesate la diferite fabrici de pe teritoriul ţării. Ulterior, produsul finit era comercializat în diverse supermarket-uri”, a declarat Nadina Spânu, procuror DIICOT.

Autorităţile au estimat că prejudiciul cauzat prin această activitate infracţională depăşeşte suma de zece milioane de euro.

După efectuarea percheziţiilor, 21 de persoane vor fi conduse la sediul DIICOT Olt pentru audieri, urmând ca, după finalizarea audierilor, să fie dispuse măsurile legale în cauză. De menţionat că procurorii şi poliţiştii derulează acţiunea după ce au beneficiat şi de sprijinul SRI.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite