Reabilitarea zonei Cornişei-Spital din Slatina se amână iar, de data aceasta pe termen nelimitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii blocurilor din zona aferentă străzii Cornişei – Spital din Slatina sunt nevoiţi să aştepte încă cel puţin o lună până ce trotuarele distruse din acest perimetru vor fi reabilitate. Este pentru a doua oară în mai puţin de două luni când primesc astfel de veşti dezamăgitoare după ce, în vară, reprezentanţii Primăriei Slatina au declarat că lucrările menţionate vor demara cel mai târziu la 1 septembrie.

Demararea lucrărilor în municipiul Slatina pentru reabilitarea trotuarelor, spaţiilor verzi şi aleilor de acces de-a lungul străzii Cornişei - Spital se lasă aşteptată. Deşi reprezentanţii Primăriei Slatina au declarat, în luna august, că lucrările vor începe în cursul lunii septembrie, acum, situaţia este din nou pusă sub semnul întrebării.

„Pentru investiţia de reabilitare a zonei Cornişei-Spital avem cinci oferte depuse, acum noi fiind în perioada de evaluare a acestor oferte şi stabilire a câştigătorului. Dacă nu vor exista contestaţii, vom da şi ordinul de începe a lucrărilor”, a declarat ediul Darius Vâlcov, fără a avansa încă nicio posibilă dată în acest sens.

Trotuare de pe strada Cornişei... Blocurile GA 1 - GA 5 de pe strada Cornişei unde vor avea loc lucrările

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Investiţia în zona respectivă presupune reabilitarea infrastructurii şi a suprastructurii stradale, sistematizarea pe verticală a zonei aferente străzii Cornişei de-a lungul blocurilor turn GA 1 – GA 5 şi perimetrul adicent - inclusiv strada Viorelelor, prin realizarea de trotuare şi spaţii de parcare. În cifre, vor fi amenajate locuri de parcare pe aproape 500 mp, se vor reabilita trotuare pe o lungime de 920 metri, în total urmând să fie modernizaţi circa 6.000 mp din această zonă. Proiectul va fi finanţat din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional, valoarea totală a proiectului fiind 3.481.249 RON (cca. 35 miliarde lei vechi, n.a.).

“Nu le este ruşine ?!...”

Locuitorii din zona în cauză sunt nemulţumiţi de tergiversarea lucrărilor şi spun că nu mai au încredere în vorbele guvernanţilor locali.
“Am şi uitat de când ăştia de la primărie ne mint că lucrările vor începe ba luna viitoare, ba săptămâna viitoare. Dacă îmi amintesc bine, mai acu’ vreo două luni am vorbit cu cineva de la ei (Primăria Slatina, n.a.) şi au spus că lucrările vor începe sigur până la sfârşitul lunii septembrie pentru că au fost nişte probleme cu licitaţia. Dacă nu ar fi fost acea problemă ar fi început lucrările şi mai devreme. Asta ca să nu mai spun că de vreo doi ani ni se tot promite acest lucru. Acum pun aceeaşi placă cu licitaţia ?!? Ăştia ne iau de proşti sau ce ?! Nu le este ruşine ?! Sau aşteaptă să câştige cine trebuie, că doar nu ar fi prima oară! Când cred ei că se mai apucă cineva de lucru acum, când încep ploile??”, a spus Ioana Achim, locuitor al zonei amintite.

Teoretic, lucrarea ar trebui finalizată în zece luni de la semnarea contractului.

Ai aflat ceva interesant, ai un pont ori ai pozat sau filmat ceva ?... Scrie-ne pe adevarul_de_slatina@yahoo.ro !...

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite