FOTOGALERIE: La Slatina s-a dat startul oficial pentru modernizarea cartierului Arcului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Slatina vor demara, în curând, lucrările de modernizare a cartierului Arcului mărginit de străzile Arcului, Zmeurei, Constantin Brâncoveanu şi Mânăstirii. Anunţul a fost făcut de către viceprimarul Minel Prina în cursul zilei de miercuri – 7 noiembrie, şi marchează, astfel, finalizarea tuturor proiectelor de modernizare a municipiului cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al oraşului, reamenajarea cartieru

Lucrările ce urmează a demara în municipiul Slatina vor avea loc în perimetrul mărginit de străzile Arcului, Zmeurei, Constantin Brâncoveanu şi Mânăstirii, perimetru denumit de reprezentanţii primăriei “cartierul Arcului”. Zona este una aflată într-o stare avansată de degradare, cu trotuare proaste, spaţii verzi neamenajate şi o reţea de apă învechită.

Planurile de modernizare a perimetrului menţionat prevede reabilitarea căilor de acces, a parcărilor şi a spaţiilor verzi, schimbarea infrastructurii stradale prin realizarea de trotuare şi spaţii de parcare, reabilitarea reţelelor de utilităţi – respectiv schimbarea a 584 mp din conductele de apă, cifra reprezintând mai bine de jumătate din lungimea totală a reţelei în cauză.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

“Acesta este ultimul proiect de investiţii aflat pe lista noastră de priorităţi aferentă ultimilor ani. Facem toate aceste lucrări pentru a creşte confortul cetăţenilor din zonele respective care au fost supuse acestor lucrări ample de reabilitare. Acum am ajuns la final. Acesta este ultimul dintre cele 13 proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Slatinei, fapt pentru care nu cred că vom avea surprise neplăcute deoarece am acumulat suficientă experienţă de pe urma contractelor anterioare”, a afirmat viceprimarul Minel Prina.

“Credeam că au uitat de noi…”

Trei firme au licitat pentru a-şi adjudeca proiectul de modernizare a cartierului Arcului, evaluat la 3,9 milioane lei, bani proveniţi în cea mai mare parte de la Programul Operaţional Regional, prin Fondul European de Dezvoltare Regională. În final, lucrarea a fost câştigată de către SC Condor Păduraru SRL Slatina, firmă ce munceşte şi la reabilitarea centrului vechi din municipiu. Reprezentanţii municipalităţii au declarat că speră ca lucrările să fie terminate până în vara anului viitor.

În cifre, proiectul presupune reabilitarea reţelei de străzi pe o suprafaţă de aproape 4.560 mp, spaţii verzi pe 5.050 mp şi înlocuirea a 584 metri liniari din totalul de 1.082 metri a reţelei de apă din zonă.

Locuitorii zonei ce urmează a intra în reabilitare s-au declarat mulţumiţi că primăria şi-a amintit şi de acest cartier aflat într-o stare deplorabilă. “Credeam că au uitat de noi că suntem mai la margine, nu prea ajung mulţi pe aici decât dacă trebuie să ocolească centrul. Sper să nu dureze atât de mult cum am văzut că s-a întâmplat în alte zone din oraş. Avem nevoie aici de nişte locuri de joacă că nu prea sunt, ne ducem cu copiii pe alte străzi, nici nu putem să îi lăsăm singuri de teamă să nu li se întâmple ceva. Primăria să stea cu ochii pe muncitori, nu să îi lase de capul lor că altfel o să stăm 1-2 ani până să termine lucrările”, a spus Iuliana Dobre, locatară a unuia dintre blocurile amplasate în cartierul Arcului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite