FOTOGALERIE  Slatina: Dansuri de societate pe esplanadă la ceas de seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Demonstraţia de dansuri de societate oferită slătinenilor a fost răsplătită la final cu aplauze îndelungi
Demonstraţia de dansuri de societate oferită slătinenilor a fost răsplătită la final cu aplauze îndelungi

Spectacol inedit, miercuri seară, pe esplanada din centrul municipiului Slatina, acolo unde membrii clubului de dans sportiv MGV au oferit iubitorilor dansurilor de societate dovada frumuseţii acestora. Sute de slătineni aflaţi mai mult sau mai puţin întâmplător pe esplanadă au privit cu uimire şi plăcere totodată cum membrii clubului menţionat - tineri şi copii cu vârste între 5 şi 16 ani, au dansat sub privirile lor.

Show-ul oferit de membrii clubului de dans sportiv MGV Slatina a început în jurul orelor 20.15, după ce, cu o oră înainte, slătinenii au fost răsfăţaţi pe ritmurile muzicii de fanfară interpretate de formaţia de estradă Lyra Band din municipiu, condusă de dirijorul Ilie Hău.

Îmbrăcaţi în costumele oficiale pentru astfel de momente speciale, tinerii şi copiii de la MGV i-au lăsat muţi de uimire pe privitorii aflaţi întâmplător sau nu în zonă la ora spectacolului. Tineri, cupluri proaspăt căsătorite sau persoane trecute de prima tinereţe, însoţiţi de copii ori nepoţi, au privit cu uimire şi plăcere în acelaşi timp cum, în faţa ochilor, li se înfăţişau imagini desprinse parcă doar din filmele văzute doar la televizor. Muzica şi dansul au făcut, încă o dată, un tot unitar de excepţie.

Înaintea debutului spectacolului...

Supravegheaţi îndeaproape de către Claudia Smarandache, coordonatorul MGV Slatina, membrii clubului au dansat ca la carte pe ritmuri de cha-cha, rumba, samba, tangou, vals lent, vals vienez, jive, paso-doble sau quick-step.

„Scopul acestui spectacol live este acela de a face cunoscute dansurile de societate în rândul iubitorilor acestora din Slatina care, poate, nu au avut ocazia de a vedea aşa ceva până acum decât la televizor. Dansurile de societate înseamnă nu doar frumuseţe şi acumularea unor cunoştinţe aparte într-un domeniu admirat de toată lumea, dar înseamnă şi sport pentru cei care vor să îmbine plăcutul sau frumosul, cu utilul”, a declarat Claudia Smarandache, preşedintele MGV Slatina.

„A fost ca într-o poveste...”

Slătinenii care au luat parte la spectacolul oferit de membrii de la MGV Slatina s-au arătat sincer impresionaţi de ce au văzut.

„Cinstit să vă spun, eu habar nu aveam că în Slatina există cineva care se ocupă cu astfel de activităţi. Este o frumuseţe, cum altfel !? Cred că toţi care am fost aici şi am văzut acest spectacol ne-am dorit măcar pentru câteva minute să ştim şi noi să dansăm ca aceşti copii. Mă bucur pentru părinţii copiilor care le-au îndrumat paşii spre acest sport, chiar sunt de admirat. A fost ca într-o poveste şi nu am văzut măcar o persoană care să nu fii aplaudat. Cel puţin copiii de vârste mici sunt incredibili”, a spus unul dintre sutele de privitori ai show-ului de pe esplanadă.

De menţionat că membrii clubului sportiv MGV (Marea Generaţie Viitoare) Slatina participanţi la demonstraţia de miercuri seară sunt copii cu vârsta cuprinsă între 5-15 ani, dintre aceştia 12 fiind sportivi legitimaţi la Federaţia Română de Dans Sportiv.

Cei care doresc să se iniţieze în tainele dansurilor de societate o pot face în cadrul sălii de antrenamente a clubului menţionat, amplasată lângă benzinăria MOL de la sensul giratoriu al intersecţiei străzilor Cornişei cu Piteşti, deasupra grădiniţei pentru copii "YoYo".

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite