FOTOGALERIE Slatina: După amenajarea parcării de la „Oltul”, urmează trotuarele ciuruite din preajmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii firmei care execută proiectul de asfaltare a bulevardului Alexandru Ioan Cuza din municipiul Slatina lucrează în aceste zile la amenajarea trotuarelor din faţa fostului magazin Oltul (acum complexul comercial Winmarkt, n.a.). După ce parcarea a fost finalizată la începutul acestei luni, partea de la intrarea în magazin a fost şi ea terminată, iar pavelele noi au înlocuit pavajul vechi de zeci de ani. Până la finele acestei

Lucrările de amenajare a bulevardului Alexandru Ioan Cuza din municipiul Slatina sunt în stare avansată. Pentru a prinde doi iepuri dintr-un foc, municipalitatea a prevăzut în contractul adjudecat de Delta ACM 93 din Bucureşti şi amenajarea parcării şi a trotuarelor din faţa fostului magazin Oltul (acum complexul comercial Winmarkt, n.a.). De asemenea, tot aici a fost inclusă şi reabilitarea scărilor ce fac trecerea între oraşul vechi şi partea nouă a oraşului.

Parcarea a fost finalizată în prima săptămână a acestei luni. Câteva zile mai târziu, muncitorii s-au mutat cu utilaje şi unelte pe trotuarele aferente complexului comercial menţionat, amplasat chiar în centrul urbei. Vechea cale de acces a fost zdrobită cu pikamerul şi extrasă pentru a putea face loc noii „haine” ce va îmbrăca zona şi care va fi alcătuită integral din pavele.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Deja, partea de la intrarea în magazinul Oltul a fost pavelată, vechiul pavaj mozaicat de pe vremea lui Ceauşescu dispărând ca şi când nu ar fi existat. Desigur, aşa cum ne-a obişnuit, diriguitorii municipalităţii s-au mulţumit cu un model banal al amenajării intrării amintite şi nu s-au mai „complicat” să aleagă ceva deosebit pentru trotuarul foarte lat din centrul oraşului. Până la finele acestei săptămâni va fi executat, tot prin pavelare, şi trotuarul de vizavi, pentru care au fost deja montate bordurile se vor susţine „biscuiţii” din ciment.

„Era indicat să intervină şi aici cu lucrări…”

Slătinenii aflaţi mai mult sau mai puţin întâmplător în zonă s-au arătat mulţumiţi de lucrările efectuate.

„Mă miră că şi-au adus aminte şi de zona aceasta unde nu s-a mai reparat nimic de zeci de ani. Probabil că şi acum se aplică acel proverb <<Mai bine mai târziu decât niciodată>>. Era indicat să intervină şi aici cu lucrări pentru că era o situaţie urgentă - aş spune, şi ar fi fost şi mai de apreciat dacă ar fi executat şi ei (Primăria, n.r.) un model cu aceste pavele că doar sunt mii de combinaţii. Cred că s-au gândit la cum au procedat în oraş cu trotuarele, unde au aplicat acelaşi model simplu, deloc greu de pus în practică, dar care denotă, din păcate, lipsă de imaginaţie sau, mai bine-zis, o lipsă de implicare totală în acest sens. Dar, poate că sunt eu prea exigent”, a afirmat George Mare, din Slatina.

Potrivit planurilor primăriei, întreaga lucrare de asfaltare a bulevardului Alexandru Ioan Cuza (apreciată la 37 miliarde lei vechi, n.a.), inclusiv parcarea şi trotuarele din proximitatea fostului magazin Oltul, ar trebui terminată până la finele acestei săptămâni.



Ai aflat ceva interesant, ai un pont ori ai pozat sau filmat ceva ?... Scrie-ne pe adevarul_de_slatina@yahoo.ro !

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite