Bărăşti-Olt: Bătrână decedată într-un incendiu provocat chiar de ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au acţionat aproape trei ore pentru stingerea puternicului incendiu
Pompierii au acţionat aproape trei ore pentru stingerea puternicului incendiu

O bătrână a decedat, ieri, în urma unui puternic incendiu care ar fi fost provocat, cred pompierii, chiar de către victimă. Tragedia a avut loc în comuna Bărăşti, judeţul Olt.

Când au fost solicitaţi să intervină, pompierii Staţiei Scorniceşti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt au crezut că vor avea de stins un incendiu de vegetaţie ca multe altele de până atunci. Ajunşi la faţa locului, salvatorii au constatat că situaţia era mult mai gravă.

“Ni s-a cerut să intervenim în urma unui apel telefonic la numărul de urgenţă 112. La momentul iniţial am ştiut doar că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată şi litieră de pădure pe raza comunei Bărăşti. Am acţionat şa faţa locului cu două autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă. Oamenii noştri care au intervenit au găsit în flăcări vegetaţie uscată şi mirişte pe circa zece hectare şi alte circa 15 hectare litieră de pădure. Mai grav a fost că mai mulţi cetăţeni adunaţi la faţa locului au spus colegilor noştri că o bătrână din localitate a fost surprinsă de incendiu şi că trebuie salvată. De aici a început o cursă contra cronometru pentru găsirea femeii, pe care am găsit-o, într-un final, decedată”, a declarat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al I.S.U. Olt.

.

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Reprezentantul instituţiei menţionate a precizat că victima incendiului, Floarea R., în vârstă de 81 de ani, a fost găsită decedată fără a prezenta urme de arsuri pe suprafaţa corpului, de unde şi concluzia că aceasta ar fi murit din cauza fumului.

Intervenţia pompierilor s-a întins pe durata a aproximativ trei ore, incendiul fiind lichidat în limitele găsite la sosirea echipajelor. De asemenea, din primele cercetări se pare că femeia decedată ar fi fost cea care ar fi provocat incendiul. Cazul a fost preluat de poliţie pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs tragedia..

De precizat că, în ultimele 24 de ore, în judeţul Olt au ars peste 50 de hectare de mirişti şi vegetaţie uscată în cele opt intervenţii la care au participat forţe ale I.S.U. Olt. 



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite