Vameşii din Olt au confiscat produse de aproape 4 miliarde lei vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Olt au confiscat, până la începutul lunii august, produse evaluate la aproape patru miliarde lei vechi. Amenzile aplicate pentru încălcarea legislaţiei vamale nu au fost nici ele de neglijat.

Cele mai multe şi mai semnificative nereguli au fost semnalate de către vameşii de la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Olt în domeniul produselor accizabile: alcool şi băuturi alcoolice, tutun prelucrat, produse energetice şi electricitate.

Astfel, dacă în ce priveşte activitatea de inspecţie fiscală derulată la sediul instituţiei din Slatina, s-au aplicat doar patru amenzi în valoare de 12.000 ca urmare a abaterilor depistate, alta este situaţia echipelor mobile ce au acţionat direct pe teren. Potrivit unui raport întocmit de DJAOV Olt în intervalul ianuarie-iulie a.c., au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale reprezentând 175.600 lei, din care s-a încasat până la ora actuală 23.600 lei. În şase cazuri, din cauza gravităţii faptelor descoperite, au fost efectuate sesizări penale.

Vama olteană – pe primul loc în Oltenia

“La nivelul  instituţiei noastre, sumele atrase la bugetul de stat în primele şapte luni ale anului  s-au ridicat la valoarea totală de 97.695.310 lei, cu 17 % mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. Această stare de fapt plasează instituţia noastră pe primul loc în cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, compusă din şase direcţii judeţene, şi între primele şase la nivel de ţară”, a declarat Ion Dinu, director executiv Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale.

Vameşii olteni au confiscat, în intervalul menţionat, produse evaluate la 395.708 lei. Printre bunurile reţinute se numără: cafea, ulei motor, ţigări, bere, încălţăminte, îmbrăcăminte, droguri sintetice etc.

“Dacă alte direcţii judeţene înregistrează un număr de 5-6 operaţiuni vamale/zi, în cadrul DJAOV Olt, media este de 40 operaţiuni vamale/zi, deşi instituţia pe care o coordonez face parte din categoria direcţiilor judeţene de gradul trei - după reorganizarea care a avut loc anul trecut”
, a mai precizat Dinu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite