Mii de olteni cu conturi blocate din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 2.000 de locuitori ai judeţului s-au trezit luna trecută cu conturile blocate din cauza datoriilor
Aproape 2.000 de locuitori ai judeţului s-au trezit luna trecută cu conturile blocate din cauza datoriilor

Inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt au blocat, luna trecută, conturile a circa 2.000 de locuitori ai judeţului. Măsura a fost instituită sub formă de popriri pe conturi bancare pentru recuperarea unor datorii.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Olt şi-a continuat şi în luna septembrie marşul pentru a atinge cifra fixată de conducerea ministerului de resort de la Bucureşti. Potrivit datelor instituţiei, programul alocat de colectare a veniturilor bugetare a înregistrat luna trecută un grad de realizare de 118,81%. O parte însemnată din această sumă provine de pe urma măsurilor de executare silită.

„În cadrul măsurilor întreprinse în judeţ pe linia executării silite în luna septembrie, au fost aplicate 1.935 de popriri pe conturi bancare în sumă de 9,37 milioane lei. În afară de acestea au mai fost aplicate un număr de 152 popriri pe venituri la terţi ce au reprezentat 540 milioane de lei şi s-au emis 6.328 de titluri executorii pentru datorii reprezentând 14,62 milioane lei”, a declarat Mihaela Marinescu, purtător de cuvânt a DGFP Olt.

Oficialul menţionat a precizat că, tot în intervalul amintit, au fost recuperate creanţe bugetare în sumă totală de 5,69 milioane lei. Din această valoare, cea mai mare parte însemnând 3,26 milioane lei au provenit de pe urma începerii executării silite - fară alte forme de executare. În plus, alte 2,42 milioane lei au avut ca sursă popririle pe conturi bancare operate în lunile anterioare.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite