Slătinenii înlocuiesc cozile pentru plata taxelor şi impozitelor locale, cu bonurile de ordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din această săptămână au dispărut tradiţionalele „cozi” la plata taxelor şi impozitelor locale de la ghişeele Direcţiei Economice a municipiului Slatina. Măsura a intrat în vigoare de marţi – 6 noiembrie, şi este una provizorie pentru următoarele trei luni, municipalitatea trebuind să se folosească de acest interval pentru a decide dacă îl va păstra sau nu. Până atunci, slătinenii care vor veni la sediul in

Noul sistem de plată a taxelor şi impozitelor locale din municipiul Slatina este asemănător cu cel existent deja la unul dintre operatorii de energie electrică din ţară, respectiv compania CEZ. Mai precis, contribuabilul – fie el persoană fizică sau juridică, nu trebuie decât să îşi selecteze statutul de contribuabil de pe monitorul digital al aparatului aflat în incinta instituţiei, după care va primi un bon de ordine şi va aştepta câteva minute pentru a se prezenta la ghişeul repartizat automat de programul informatic.

„Ne-am gândit să ne modernizăm şi noi puţin, iar la Direcţia Economică chiar era nevoie să <aerisim> puţin din cauza cozilor de oameni care veneau zilnic să îşi plătească diverse contribuţii financiare. Ne-am gândit că, dacă tot vin să plătească, măcar să aibă condiţii adecvate, să nu se mai împingă, să stea civilizat şi liniştit la ghişeu şi să îşi expună problemă, să nu fie presat de alţii din spate care se grăbesc. Prin implementarea noului program de plată a cotribuţiilor financiare locale de la Direcţia Economică sperăm să avem şi o evidenţă clară a ghişeelor care sunt mai încărcate decât altele pentru a lua măsuri. Acest lucru o să ne ajute să recalculăm partea organizatorică internă şi să o eficientizăm pentru încasarea taxelor şi impozitelor locale, ca să nu mai amintim despre scurtarea timpului de încasare/aşteptare”, a declarat viceprimarul Minel Prina, care a precizat că, în perioada imediat următoare, se vor achiziţiona şi scaune confortabile pentru a le înlocui pe cele existente şi oricum insuficiente.

Achiziţionarea noului program costă 10.000 euro

Miercuri – 7 noiembrie, în a doua zi de implementare a noului procedeu de încasare a taxelor şi impozitelor locale la Direcţia Economică Slatina, prin faţa celor nouă ghişee „bătea vântul”. Doar câteva persoane îşi completau câte un document pentru a-l depune la ghişeu după ce funcţionarii aferenţi îi lămuriseră cu ce aveau de făcut. Fiecare dintre contribuabili părea satisfăcut de schimbarea survenită.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

„Nu ştiam că au schimbat modul de plată a taxelor la ghişeu, am aflat aici de la angajaţi. Este foarte simplu, deşi recunosc că, la început, eu m-am cam speriat pentru nu ştiam ce să fac. Dar este foarte simplu, nu a trebuit decât să apăs un buton şi am primit un bon din ăla cu un număr pe el, apoi am aşteptat câteva minute până am auzit o voce care mi-a spus la ce ghişeu să mă duc. Este... neobişnuit, dar îmi place. Decât cozile de până acum, nici nu se compară”, a opinat Izabela Radu.

Direcţia Economică va folosi noul sistem de plată a taxelor şi ghişeelor pentru următoarele trei luni, timp în care va trebui să facă unele calcule şi să tragă o concluzie dacă se merită continuat în acest mod sau nu. Programul va fi folosit gratuit în cele trei luni, după care va trebui luată o decizie dacă se va plăti achiziţionarea definitivă a acestuia contra sumei de 10.000 euro sau el va fi închiriat contra a 1.000 lei/lună. În cele două zile în care programul a funcţionat, aproximativ 200 de slătineni şi-au achitat în acest mod contribuţiile financiare locale.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite