Edilul Slatinei, Darius Vâlcov, a dat raportul în faţa presei după patru luni de tăcere mormântală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edilul Darius Vâlcov (în centru) a venit la conferinţă fluturând pliantul electoral de la alegerile din vară
Edilul Darius Vâlcov (în centru) a venit la conferinţă fluturând pliantul electoral de la alegerile din vară

Darius Vâlcov, primarul municipiul Slatina aflat la cel de-al treilea mandat consecutiv, şi-a adus aminte de funcţia pe care o are şi, după aproape patru luni de tăcere deplină de când şi-a adjudecat un nou mandat, a ieşit în faţa presei cu bilanţul activităţii din acest an, precum şi planurile de viitor. Flancat de viceprimarii Mihaela Stana şi Minel Prina, Vâlcov a promis că, la fiecare trei luni, va organiza o conferinţă d

După aproape patru luni de când şi-a asigurat un nou mandat în fruntea primăriei capitalei judeţului Olt, Darius Vâlcov pare să-şi fi adus aminte că funcţia pe care o deţine implică şi responsabilităţi – printre care şi aceea de a vorbi cu toţi ziariştii, nu doar cu cei preferaţi/docili – şi, luni – 1 octombrie, acesta a apărut în faţa reprezentanţilor presei, secondat de cei doi noi viceprimari: Mihaela Stana şi Minel Prina.

Edilul a venit la conferinţă cu pliantul electoral distribuit în timpul campaniei electorale din vară, pliant ce conţine 15 promisiuni principale pe care le-a luat la rând, menţionând la fiecare stadiul acestora.
„Împreună cu cei doi noi viceprimari, am luat devizia ca, trimestrial, să organizăm o conferinţă în care să dăm un raport asupra a ceea ce am promis că vom face în perioada 2012-2016, stadiul în care ne aflăm, ce am reuşit să facem în plus şi ce mai avem de efectuat”, a declarat Vâlcov.

În urmă cu nici o lună au început lucrările de canalizare pe strada Oituz, ce vor dura până la anul

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

A urmat, apoi, rând pe rând, stadiul lucrărilor de asfaltare, canalizare, alimentare cu apă, termoizolare, modernizare cartiere, amenajare spaţii verzi etc. Printre altele, s-a menţionat că, până la finele anului viitor, toate străzile din municipiu vor avea apă la robinet. S-a introdus reţea de apă în acest an pe străzile Oltului, Mărăşeşti, Poenii şi Dealul Viilor, urmează: Orhideelor, Mircea Botez şi Izvorului, plus încă opt străzi din zona veche a Slatinei ce vor fi rezolvate în primul semestru al anului viitor.

În ce priveşte canalizarea, aceasta a fost introdusă pe străzile: Nucului, Banului, Grigore Alexandrescu, Oltului, Mărăşeşti şi Poenii. Urmează străzile Alexe Marin, Mihail Kogălniceanu, Dealul Viilor, Orhideelor, Mircea Botez, Cazinoului, Grădiniţei, Cloşca, Izvorului şi Oituz, lucru ce reprezintă 92% din populaţia urbei.

Distracţiile pentru slătinenilor - „pe mai târziu”

Din cei 100 de kilometri promişi a fi asfaltaţi în cei patru ani de mandat, şi distribuiţi în câte 25 km./an, sunt „aranjaţi” până acum 11 kilometri, la care se adaugă încă 12 kilometri până la finele anului curent care sunt în lucru. O veste bună pentru locuitorii din zona de case Satu Nou, care, din data de 9 octombrie, vor fi branşaţi la reţeaua de gaze naturale.

Veşti proaste au venit pentru iubitorii de distracţie, pentru care reprezentanţii municipalităţii au declarat că sunt şanse reduse ca Plaja Oltului şi Clubul Nautic din zona râului Olt să fie definitivate anul viitor. O alternativă ar putea fi dată însă de Bazinul de înot aflat încă în lucru în curtea firmei de transport local Loctrans, care, din primăvara anului viitor, va fi funcţional. De asemenea, anul viitor nu vor fi realizate nici modernizarea ştrandului din cartierul Progresul („Dimitrie Dobrescu”, n.a.), dar nici Grădina Zoologică ori Sala Polivalentă.



Ai aflat ceva interesant, ai un pont ori ai pozat sau filmat ceva ?... Scrie-ne pe adevarul_de_slatina@yahoo.ro !

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite