Consiliul Judeţean Olt se împrumută de 20 milioane lei pe zece ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suntem primii la plata datoriilor bancare
Suntem primii la plata datoriilor bancare

Instituţia Consiliului Judeţean Olt a aprobat contractarea unui împrumut în valoare de 20 milioane lei pe o durată de zece ani. Banii vor fi cheltuiţi pentru finalizarea unor investiţii ce beneficiază de fonduri nerambursabile de la UE.

Iniţial, contractul trebuia încheiat pe o durată de 15 ani, dar, pentru că la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Olt pentru alegerea băncii de unde urma să contracteze creditul nu s-a prezentat nimeni, s-a decis reducerea perioadei de rambursare.

“Banii vor fi utilizaţi la finalizarea unor obiective de investiţii în judeţ care beneficiază de fonduri nerambursabile de la Uniunrea Europeană. Mai exact, este vorba despre reabilitarea şi modernizarea DJ 677 limita judeţ Vâlcea – Piatra Olt, Bursa de cereale din oraşul Corabia, precum şi proiectul Managementul situaţiilor de urgenţă provocate de evenimente hidro-meteo periculoase şi de calitate a mediului”, a declarat preşedintele C.J. Olt, Paul Stănescu.

Sursa citată a precizat că, în ce priveşte ultimul proiect menţionat, a fost deja semnat contractul de furnizare între C.J. Olt şi SC Asesoft International SA având ca obiect furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a sistemului de monitorizare şi avertizare pentru managementul situaţiilor de urgenţă provocate de fenomene hidrologice, meteorologice şi de poluare a mediului. A fost inclusă în acelaşi contract şi asigurarea serviciilor accesorii furnizării, respective servicii informatice profesionale – instruire şi pentru intervenţie prin folosirea sistemului de alarmare. Contractul se va finalize până în decembrie a.c.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite