Olt: Liberalul Carol Kovacs – “reîncărcat” surprinzător de PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carol Kovacs, unul dintre cei mai cunoscuţi membri ai filialei PNL Olt, fost deputat, inspector şcolar general şi secretar general al partidului pe regiunea Olteniei între 1997-2000, a lăsat în urmă partidul unde s-a consacrat şi a trecut la PDL. Mutarea-surpriză a fost anunţată miercuri – 26 septembrie, în cadrul unei conferinţe organizată la sediul noului partid-gazdă de lângă Prefectura Olt din Slatina.

Intrarea liberalului Carol Kovacs în sediul cartierului general al PDL Olt din Slatina şi aşezarea acestuia la masa de prezidiu, lângă noua conducere interimară a partidului, a provocat un şoc printre ziariştii prezenţi. Unul dintre fondatorii filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal în anul 1990, Kovacs este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi membri ai „galbenilor”. Iar situaţia nu este valabilă doar în judeţ, ci şi în ţară, acesta având la activ un mandat de deputat şi unul de „general” al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, unde s-a făcut remarcat prin seriozitatea şi comportamentul său profesionist.

Kovasc şi-a motivat trecerea la PDL prin faptul că s-a considerat mereu un om „de dreapta” şi că vede în PDL locul unde se poate manifesta după ce a fost exclus din PNL în urmă cu câţiva ani, din motive rămase necunoscute chiar şi pentru el.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

„Ştiu că va fi o surpriză pentru mulţi dintre cei care mă cunosc faptul că am plecat din PNL, la PDL. Ce pot să vă spun eu este că am venit în acest partid fără vreo pretenţie anume, nu am cerut nimănui din noua conducere a partidului (PDL, n.a.) nicio funcţie sau să candidez pentru ceva anume. Formaţia mea a rămas una de dreapta. Eu, după cum ştiţi, nu am mai făcut politică din anul 2009. Am fost nemulţumit de alianţa PNL cu PSD, lucru valabil din păcate şi acum, iar retragerea mea a dus automat şi la excluderea mea, deşi nu am înţeles nici până acum de ce am fost dat afară, dar asta este. Nu cred că pot intra în categoria traseiştilor politici deoarece eu nu am mai fost la un alt partid în afară de PNL din 2009 încoace de când nu am mai ieşit la rampă, iar colegii mei nu mă pot acuza nici ei de carierism politic deoarece, dacă ar fi fost astfel, aş fi putut să mă înscriu în PDL înaintea alegerilor locale din această vară şi să candidez pentru un post de consilier, fapt ce nu s-a petrecut”, a declarat Carol Kovacs.

Sâmbătă se stabilesc candidaţii pentru „parlamentarele” din decembrie

Fostul liberal a explicat că noul partid unde a ales să îşi continue cariera politică poate reprezenta din nou o forţă politică, cum a fost până de curând.

„Am ales să vin la PDL deoarece cred că acest partid se află acum în plin proces de curăţenie, de modernizare, lucru care trebuie făcut cu discernământ, obiectivitate şi fără patimă. Viitorul acestei ţări este o conducere de dreapta, aşa cum istoria a demonstrat în repetate rânduri până acum. Consider că am experienţa necesară pentru a avea un cuvânt de spus în PDL şi sper ca venirea mea aici să fie înţeleasă la modul cât mai obiectiv”, a mai spus Kovacs.

Liderul interimar al PDL Olt, Siminica Mirea, a spus, la rându-i, că noul membru poate fi unul dintre candidaţii partidului la alegerile parlamentare din decembrie, dar că ultimul cuvânt în acest sens îl vor avea membrii conducerii centrale a PDL şi el va fi cunoscut la finele acestei săptămâni. Mirea a mai precizat că fiecare dintre membrii PDL care şi-au exprimat dorinţa de a candida la „parlamentarele” din decembrie au putut face acest lucru prin depunerea, la sediul partidului din Slatina, a unei scrisori de intenţie şi a unui CV.

Este de aşteptat însă ca noul venit în PDL Olt să fie unul dintre candidaţii cerţi la alegerile parlamentare date fiind problemele de "personal" ale partidului care, în acest an, a fost practic decimat de plecările multor membri, mulţi chiar din vechea conducere.


Ai aflat ceva interesant, ai un pont ori ai pozat sau filmat ceva ?... Scrie-ne pe adevarul_de_slatina@yahoo.ro !


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite