A.R.D. Olt şi-a scos la bătaie candidaţii la alegerile parlamentare din decembrie. VEZI AICI care sunt aceştia şi cum speră ei să îi atragă pe oameni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala judeţeană a Alianţei România Dreaptă (ARD) Olt şi-a prezentat, miercuri - 24 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, candidaţii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Zece politicieni cu mai mult sau mai puţină experienţă sunt reprezentanţii în alegeri ai celor trei partide ce compun alianţa menţionată, respectiv PDL, PNŢCD şi Forţa Civică. Cu câteva excepţii, cei mai mulţi dintre aceştia sunt per

Dintre cele trei partide ce compun Alianţa România Dreaptă (ARD), respectiv PDL, PNŢCD şi Forţa Civică, ultima formaţiune nu are reprezentant desemnat pentru a candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie. PNŢCD a reuşit, în mod spectaculos, să obţină un candidat, deşi partidul mai numără la nivelul judeţului Olt doar… 16 membri. Conducerea PDL Olt, partidul care numără cei mai mulţi candidaţi la “parlamentare” – nouă din zece candidaţi, a precizat că desemnarea partidelor ce vor avea candidaţi s-a făcut la nivel naţional şi de aceea PNŢCD are un reprezentant, deşi numără un număr infim de membri.

“Ştim că plecăm cu un handicap la drum, şi aici mă refer la faptul că partidul nostru a condus ţara câţiva ani la rândul şi s-au făcut sacrificii, dar venim cu nume noi, cu oameni noi, mulţi nemaifăcând politică până la acest moment. O să venim în faţa oamenilor cu idei şi programe, nu cu vorbe. Candidaţii noştri sunt oameni care nu candidează pentru imunităţi parlamentare precum ceilalţi şi nici nu au făcut afaceri cu statul ca adversarii noştri politici. Acesta va fi principalul noastru avantaj cu care venim spre alegători”, a declarat Siminica Mirea, preşedinte interimar PDL Olt.

Fostul viceprimar de Slatina, Ana Anghel, aleargă pentru deputăţie

Printre candidaţii ADR se află la loc de frunte fostul liberal Carol Emil Kovacs. Devenit membru al PDL în urmă cu nici o lună, acesta este de departe atuu-ul ADR la Olt. Fost deputat, inspector şcolar general şi secretar general al PNL pe regiunea Olteniei între 1997-2000, Kovasc va candida pentru un fotoliu de senator pe Colegiul 1.

Alina Stăncescu, nou-venită în politică, va încerca să obţină un fotoliu de senator

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Fostul viceprimar al municipiului Slatina, Ana Anghel, preşedinte interimar al filialei PDL pe localitatea menţionată, a intrat în cursa electorală pentru Colegiul 3 la Camera Deputaţilor, unde îl va înfrunta pe fostul ei coleg de partid, Marin Bobeş, unul dintre marii traseişti ai scenei politice autohtone, acum (re-)devenit membru PSD după o tranziţie îndelungată şi sinuoasă la PD-PSD-PDL-PSD-UNPR-PDL-PSD.

“Eu sunt o luptătoare şi vreau să vă spun că, pentru mine, chiar este o provocare, mai ales după trădările masive din acest an când ne-au plecat mulţi şi importanţi membri. Voi avea ca adversari un fost coleg de partid, trădător – cum li se spune (Marin Bobeş, n.a.). Eu nu o să mă duc la oameni să le dau pachete ca să îi conving să mă voteze şi nici nu o să le spun că vor avea pensii mai mari etc. Eu mă duc să candidez pe voturi, nu candidez ca alţii care doar se mută de colo-colo pentru a obţine sau a-şi păstra anumite avantaje”, a afirmat Ana Anghel.

 

Multe noutăţi printre candidaţii ARD Olt la "parlamentare"

“Eu nu ies din mediul privat de afaceri pentru a mă face de râs”

Printre noutăţile absolute ale ARD la Olt pentru alegeri se numără nominalizarea pentru o funcţie de senator a unei femei aflate pentru prima dată în politică. Este vorba despre Alina Margareta Stăncescu, 37 de ani, din Caracal, venită din mediul de afaceri. “Nu am mai făcut politică până acum. Este o noutate pentru mine tot ce se întâmplă acum şi de acum încolo, dar eu sunt o câştigătoare. Mă cunosc şi îmi cunosc caracterul. Am intrat în politică după ce am văzut ce a fost până acum. Eu nu ies din mediul privat de afaceri unde am activat pentru a mă face de râs. Am avut succes în afaceri şi cred că aşa va fi şi în politică deoarece îmi cunosc potenţialul”, a afirmat aceasta, absolventă de Ştiinţe Politice în limba franceză.

De asemenea, preşedintele interimar al PDL Olt, Siminica Mirea, va candida şi ea la “parlamentare” pentru Colegiul 6 la Camera Deputaţilor. Aceasta a precizat că ţelul ADR la Olt este obţinerea a minimum două fotolii de deputat şi a unuia de senator.

Candidaţii A.D.R. Olt la alegerile parlamentare din decembrie:

Camera Deputaţilor:
Colegiul 1 – Bogdan Dan Apostoliceanu (31 ani)
Colegiul 2 – Cătălin Marius Uşurelu (37 ani, director executiv Compania de Apă Oltul Slatina)
Colegiul 3 – Ana Anghel
Colegiul 4 – Gheorghe Ştefan (fost director general Direcţia Generală a Finanţelor Publice Olt)
Colegiul 5 – Cristian Dan Cârciu (39 ani, om de afaceri, PNŢCD)
Colegiul 6 – Siminica Mirea (preşedinte interimar PDL Olt, om de afaceri)
Colegiul 7 – Sorin Alin Ciucu (39 ani, om de afaceri)

Senat:
Colegiul 1 – Carol Emil Kovacs (profesor informatică)
Colegiul 2 – Alina Margareta Stăncescu (37 ani, om de afaceri)
Colegiul 3 – Adrian Marian Căpăţână (42 ani, om de afaceri)

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite