Bursa locurilor de muncă pentru tinerii absolvenţi "bate la uşă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul de joburi de la Slatina va avea loc, ca de obicei, în incinta Casei de Cultură
Târgul de joburi de la Slatina va avea loc, ca de obicei, în incinta Casei de Cultură

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt organizează vineri – 28 septembrie, Bursa locurilor de muncă pentru tinerii absolvenţi. Aceasta se va desfăşura la Slatina şi Caracal.

Târgul de joburi va fi găzduit, la Slatina, de locul devenit tradiţional în acest sens, respectiv Casa de Cultură a Sindicatelor, în vreme ce la Caracal, evenimentul va avea loc la sediul AJOFM Olt din acest oraş.

“Momentan au fost contactate 49 de firme, dintre care 11 şi-au anunţat participarea cu un număr de 56 locuri de muncă vacante. Patru din numărul total de posturi scoase la bătaie sunt pentru absolvenţii de studii superioare”, a declarat directorul executiv al AJOFM Olt, Cristinel Cârloganu.

Profesiile în cadrul cărora se regăsesc slujbele oferite sunt următoarele: economist, inginer agronom, inginer mecanic, consilier financiar, contabil, confecţioner asamblor articole textile, şofer, dispecer, instructor auto, izolator, ambalator, tractorist şi muncitor necalificat.

Peste 2.000 de tineri şomeri provin doar de pe urma BAC-ului din acest an

Pentru relaţii suplimentare despre această bursă a locurilor de muncă destinată în mod special tinerilor absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, atât absolvenţii, cât şi agenţii economici interesaţi să participle, se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, str. Prelungirea Crişan, nr. 2, sau la numărul de telefon 0249/438.595.

Reamintim că, în acest an, Oltul s-a plasat pe unul dintre ultimele locuri pe ţară în ce priveşte rata de promovare a examenului de bacalaureat (31,28 % după prima sesiune, respectiv 22,70% după a doua sesiune încheiată chiar la începutul acestei luni). Această situaţie face ca numărul şomerilor proveniţi din rândul absolvenţilor în judeţ să fie mai mare decât în anii anteriori cu peste 2.000 de tineri.


Ai aflat ceva interesant, ai un pont ori ai pozat sau filmat ceva ?... Scrie-ne pe adevarul_de_slatina@yahoo.ro !


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite