Aur de 20.000 lei confiscat de poliţiştii olteni în urma unei acţiuni de filaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au confiscat nu doar obiectele din aur, dar şi suma de 20.000 lei (200 milioane lei vechi) ce urma a fi plătită de către cumpărătorul din Slatina
Poliţiştii au confiscat nu doar obiectele din aur, dar şi suma de 20.000 lei (200 milioane lei vechi) ce urma a fi plătită de către cumpărătorul din Slatina

Poliţiştii specializaţi în activitatea infracţională de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au surprins, joi – 25 octombrie, două persoane care intenţionau să tranzacţioneze diverse obiecte din aur prin încălcarea normelor legale. Acţiunea a avut loc ca urmare a unei operaţiuni de filaj derulate de autorităţile menţionate.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, având sprijinul informativ total din partea D.G.I.P.I – S.I.P.I. Olt, au încheiat, joi – 25 octombrie, o acţiune de filaj la capătul căreia două persoane au fost amendate, iar aurul tranzacţionat ilegal a fost confiscat.

“Acţiunea a urmărit surprinderea în flagrant a două persoane - un bărbat în vârstă de 51 de ani, originar din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, şi un altul de 49 de ani din municipiul Slatina, judeţul Olt, în timp ce efectuau o tranzacţie cu încălcarea normelor legale prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Mai exact, persoana din Drăgăşani i-a vândut celei din Slatina mai multe obiecte din metal galben care par a fi din aur (un lanţ, două brăţări şi trei monede vechi – mahmudele, n.a.) în schimbul a 20.000 de lei”, a declarat comisar-şef Mariana Tudor, purtător de cuvânt interimar al IPJ Olt.

Printre obiectele-parte a afacerii s-au numărat şi trei mahmudele (monede vechi)

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!

Urmare a celor constatate, poliţiştii au sancţionat contravenţional ambele persoane implicate cu amendă individuală în valoare de 1.500 de lei.

De asemenea, bunurile destinate tranzacţionării, precum şi suma propriu-zisă de 20.000 de lei ce urma să fie plătită vânzătorului, au fost ridicate în vederea confiscării.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite