FOTOGALERIE: Accident teribil cu un mort şi trei autovehicule avariate la ieşirea din comuna Valea Mare spre Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Impactul dintre Logan şi cisternă a fost devastator pentru maşina din urmă
Impactul dintre Logan şi cisternă a fost devastator pentru maşina din urmă

Un grav accident de circulaţie s-a produs vineri după-amiază pe DN 65, pe raza comunei Valea Mare, în curba de la ieşirea din localitate spre municipiul Slatina. Trei autovehicule au fost implicate în accident, între care un Logan, un VW Passat şi o cisternă. Din cauza evenimentului rutier, întreaga circulaţie auto a fost blocată pe o distanţă de peste zece kilometri, respectiv de la locul propriu-zis al accidentului şi până în

Trei autovehicule au fost implicate în accidentul produs în jurul orelor 15.00, în curba de la ieşirea din comuna Valea Mare, judeţul Olt, către municipiul Slatina. Din primele cercetări se pare că de vină ar fi fost şoferul unui autoturism marca Dacia Logan, Dumitru G., în vârstă de 60 de ani, originar din comuna Coteşti, judeţul Vrancea, care se îndrepta către Slatina dinspre Piteşti.

Mai exact, în vreme ce tocmai se pregătea să iasă din curba de la Valea Mare, în dreptul unui releu de electricitate, şoferul Loganului înmatriculat în judeţul Vrancea ar fi pierdut controlul volanului şi, din cauza vitezei prea mari în zona respectivă, a intrat într-o cisternă care circula regulamentar din sens opus.

Resturi ale tuturor celor trei maşini implicate în accident s-au răspândit pe zeci de metri

CLICK pe poze pentru FOTOGALERIE !!!

“Accidentul, petrecut în jurul orelor 14.40, s-a produs ca urmare a pătrunderii pe contrasens a unui autoturism marca Dacia Logan, ce a intrat apoi în coliziune cu un autocamion-cisternă care cobora în curbă şi circula regulamentar pe sensul său de mers dinspre Slatina. În urma impactului, Loganul a fost aruncat înapoi şi a lovit un autoturism VW Passat care circula şi el regulamentar. În urma impactului, o femeie care era pasageră în Dacia Logan a fost grav rănită, aceasta decedând ulterior la Spitalul Judeţean din Slatina. De asemenea, şoferul maşinii ce a provocat accidentul s-a ales cu leziuni. Repetăm încă o dată avertismentul nostru dintotdeauna, şi anume acela că a respecta legea ne respectăm pe noi şi pe ceilalţi participanţi la traficul rutier”, a declarat şeful Poliţiei Rutiere Olt, comisar-şef Ilie Roşu, prezent şi el la locul tragediei.

Airbag-ul a salvat viaţa şoferului din Logan

De menţionat că autoturismul marca Dacia Logan era prevăzut cu airbag doar în dreptul şoferului. El a avut nevoie de ajutorul echipajului de descarcerare al SMURD pentru a fi scos din maşină.

Pasagera, Ioana G., de 53 de ani, soţie a şoferului, se afla în acest autoturism pe scaunul din dreapta şi a primit primul-ajutor la faţa locului, paramedicii încercând minute bune manevrele de resuscitare. Deşi, la un moment dat, se părea că victima va reuşi să rămână în viaţă, aceasta a decedat la scurt la timp la unitatea de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina.

Coadă de autovehicule de peste 10 kilometri

Autorităţile s-au mobilizat în număr mare la locul accidentului. Au intervenit câte două echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Olt şi, respectiv, de la SMURD Slatina din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt, dar şi un echipaj prevăzut atât cu echipament pentru descarcerare, cât şi pentru stingerea incendiilor.

Din cauza producerii evenimentului rutier, întreaga circulaţie auto a fost blocată pe o distanţă de peste zece kilometri către Slatina, respectiv de la locul propriu-zis al accidentului şi până în dreptul fabricii de aluminiu Alro din oraş. După aproximativ o oră de la producerea accidentului, traficul rutier a fost reluat.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite